Stor FCM-triumf: Er videre efter gyser

En sejr på 2-0 over Sturm Graz sendte torsdag FC Midtjylland videre til playoffrunden i Europa League.

Torsdag fik tilskuerne på MCH Arena for alvor noget at juble over, da FC Midtjylland spillede sig videre til knockoutrunderne i Europa League med en sejr på 2-0 over østrigske Sturm Graz.

Sejren kom i hus takket være en stor indsats fra Gustav Isaksen, der blev noteret for to flotte oplæg til angrebskollegaen Anders Dreyer.

De tre point betyder, at FCM sniger sig op på andenpladsen i gruppen, fordi midtjyderne har en bedre målscore end Sturm Graz og Lazio, der ligesom FCM endte på otte point.

Det gjorde gruppens tophold, Feyenoord, også, og så skulle rækkefølgen afgøres på målscore. Her endte hollænderne altså øverst. De vandt torsdag 1-0 over Lazio.

Med førstepladsen går Feyenoord direkte videre til Europa Leagues ottendedelsfinaler, mens FC Midtjylland skal ud i en vind eller forsvind-duel om en plads i ottendedelsfinalerne.

Med sin tredjeplads ryger Lazio ned i Conference League, mens Sturm Graz og William Bøving er færdige i europæisk fodbold i denne sæson.

Der er lodtrækning til FC Midtjyllands playoffkamp på mandag, hvor hold som FC Barcelona og Juventus er i bowlen.

Selv om Sturm Graz kom frem til de største chancer i starten af kampen, var det FCM, der bragte sig foran, da der var spillet knap et kvarter.

Anders Dreyer stod for scoringen, efter han fik serveret bolden af angrebskollegaen Gustav Isaksen, der var løbet langt på et målspark.

Scoringen ændrede ikke det store på kampbilledet, men mod slutningen af halvlegen blev FCM bedre til at neutralisere gæsternes angreb.

Efter pausen satsede gæsterne for at få udlignet, men midtjyderne stod kompakt i forsvaret og kom frem til fine muligheder i den anden ende.

Det var derfor ikke ufortjent, da Anders Dreyer kunne fordoble sin måltotal i 72. minut efter et iskoldt oplæg fra Gustav Isaksen.

Mod slutningen af kampen kæmpede Sturm Graz for at komme tilbage i kampen, men gæsterne blev aldrig farlige, og kampen endte derfor 2-0.

Et mål mere til midtjyderne havde med resultatet i Feyenoords kamp mod Lazio betydet, at FCM var endt på gruppens førsteplads, hvilket altså havde sendt det danske hold direkte i ottendedelsfinalerne.

Men Anders Dreyer og co. var ikke specielt ivrige efter at gøre det til 3-0. I tillægstiden fik FCM et hjørnespark, men her var midtjyderne mere fokuseret på at trække tiden og få afsluttet kampen.