Video : Tipsbladet
Superliga

SIF-boss om transfers: Kan ikke sprænge banken

Silkeborg IF kommer ikke til at bruge mange penge på en stor Superliga-profil denne sommer, slår sportschef Jesper Stüker fast.

Silkeborg IF har solgt flere spillere for store millionbeløb de seneste år, men indtil videre har klubben holdt tilbage med de store investeringer i nye spillere.

I stedet har man holdt fast i at fokusere på egenudviklede spillere og spillere fra NordicBet Ligaen, og det kommer man til at fortsætte med. Det siger sportschef Jesper Stüker til TV3 i optakten til søndagens kamp mod FC Midtjylland.

- Jeg vil sige, at den økonomi, vi har gjort os fortjent til og har haft succes med, udspringer af en strategi, som hviler på egenudviklede spillere, men også det nye ben, vi har fået med for nogle år siden, som Vallys er eksemplet på - og også Carlsen, Pryts, Pyndt og kompagni. Så det er egentlig lidt af den vej.

- Men jeg vil så sige, at vi har løftet niveauet og loftet, i forhold til hvor meget vi så bruger på den type spillere. Nu henter vi profiler fra 1. division. Dengang var det måske ikke engang det, vi gjorde. Så vi har rent faktisk øget vores omkostninger meget, men vi har ikke sprængt banken, og det kommer vi ikke til i Silkeborg.

Stüker afviser, at det er en defensiv tilgang.

- Jeg tror, det er en balance, for vi satser rent faktisk. Jeg tror for eksempel, vi har øget vores lønomkostninger i den sportslige sektor de seneste tre år fra 30 til 45 millioner kroner. Så det er jo noget, vi synes, vi har gjort os fortjent til, og vi synes, det er en passende investering, og vi vil hele tiden gerne bygge på. Men det bliver ikke med de der syv meter-skridt fra den ene dag til den anden. 

Silkeborg-bossen fortæller desuden, at klubben ikke kommer til at sprænge banken for en stor Superliga-profil denne sommer.

- Jamen, jeg tror mere, det bliver nogle, der kan blive markante profiler. Igen, vi må også bare sige, at der hvor vi er i hierarkiet, kommer vi ikke til at kunne sprænge banken i forhold til en eller anden stor profil i Superligaen. Det har vi slet ikke et lønniveau eller transferbudget til at gøre. Vi tror meget på det andet, og at det er den måde, vi skal blive ved med at lykkes på.

Silkeborg IF har denne sommer hentet Andreas Pyndt, Jacob Pryts, Frederik Carlsen og Callum McCowatt i henholdsvis Brøndby, Fremad Amager, Hvidovre og FC Helsingør.