Video : Tipsbladet
Superliga

Sistos deroute: Det er nemt at pille folk ned

Glen Riddersholm er rigtig ærgerlig over Pione Sistos deroute, men når det kommer til kritikken af ham, skal man huske på at få alle nuancerne med.

Er der én, der kender Pione Sisto rigtig godt, så er det Glen Riddersholm.

Dengang den kreative dribler brød igennem i FC Midtjylland, så var det med Glen Riddersholm på sidelinjen som træner, og sammen fik de rigtig meget ud af det. Siden er der sket meget. Sisto har spillet La Liga, vendt tilbage til FC Midtjylland, gået helt i stå og nu skudt afsted til tyrkisk fodbold, hvor han slet ikke spiller. Derudover har der været mange sager med ham, hvor pilen ikke har peget mod en storslået tilbagevenden på den bedste fodboldscene. 

Den deroute er Glen Riddersholm rigtig ærgerligt over at have set, og det kommer også bag på ham, at Sisto ikke har fået mere ud af det store fodboldtalent, som spirede for nu mange år siden. 

Det siger Glen Riddersholm i Viaplay-programmet Offside, men mere interessant er det, at han opfordrer folk til at være lidt mere nuanceret i kritikken af Pione Sisto.

- Nogen gange savner man nuancerne, og det bliver ofte sådan, at man går efter manden - og der har også været nogle skæve sager. Men nogle gange skal man huske på, når han bliver angrebet for juicekure, så skal man huske på, at han i hele sin opvækst bliver hyldet for at være anderledes og for at tænke ud af boksen, siger Glen Riddersholm og fortsætter:

- Når man som ung får skulderklap for at være lidt anderledes og nå så langt med sit talent på daværende tidspunkt, så er det nemt at pille folk ned igen. Det er blevet hans trademark. Så er der nogle andre ting, som er underlige - også for mig når jeg ser det på afstand - her de seneste år, som jeg selvfølgelig er rigtig ærgerlig over. For vi har brug for at se ham som fodboldspiller, og desværre har han sløset med mulighederne. 

Glen Riddersholm er i dag træner i svenske IFK Norrköping, og han bliver i programmet spurgt ind til, om han har overvejet at hente Pione Sisto til klubben. Det har han ikke.

Pione Sisto har været involveret i mange sager i sin karriere. Da han spillede i Celta Vigo brød han det spanske lockdown under Corona-epidemien, da han kørte fra Spanien til Danmark - uden at oplyse sin klub Celta Vigo om det. 

Derudover kom han i spotlyset i Spanien, da han sagde, at han er i gang med en juicekur, hvor han i 21 dage kun vil indtage frugt. 

I år kom det så frem, at han ejer flere hektar jord i Portugal, hvor en portugisisk sekt har slået sig ned, som undersøges af de portugisiske myndigheder. En sekt som Pione Sisto også åbent har erkendt, at han støtter.

Se hele snakken om Pione Sisto, hvor Glen Riddersholm forholder sig til ham, i afspilleren over artiklen.