Video : Tipsbladet
Superliga

SL-træner sagde op: Han er 'dead man walking'

Der var dramatik i Viborg FF i begyndelsen af 2022.

Direktøren i Superliga-klubben Viborg FF, Morten Jensen, fik sig en ubehagelig overraskelse i begyndelsen af året. 

Her trådte Lars Friis nemlig ind på kontoret og lagde sin opsigelse på bordet. Den daværende cheftræner havde indgået en treårig aftale med AaB fra sommeren 2022. 

Opsigelsen kom som et chok for Morten Jensen og resten af bestyrelsen. De havde ikke fået det mindste hint fra Lars Friis. 

Det bliver tydeligt i dokumentaren 'For Enhver F*cking Pris', som TV Midtvest har produceret. 

Du kan se et lille udpluk fra afsnittet, hvor Lars Friis siger op i Viborg FF i videoen, som du finder øverst i denne artikel.

Du kan også følge serien og se hele afsnit her hos TV MIDTVEST. 

Da Lars Friis har informeret klubben om sit valg, indkaldes bestyrelsen til et møde. Og her er sportschef Jesper Fredberg alt andet end tilfreds. 

- Der mangler åbenhed og dialog. Det er egentlig mit største problem. Og så er han konfliktsky, når han afleverer sin opsigelse, når han ved, jeg ikke er her, lyder det fra sportschefen, som tilføjer: 

- Det er ikke mange dage siden, vi så hinanden i øjnene og sagde, at vi skulle løfte det her endnu mere. Jeg vil ikke have ham med på træningslejr. Han er 'dead man walking' for mig. 

Bestyrelsen i Viborg bliver hurtigt enige om, at de ikke slipper Lars Friis før tid, hvis AaB ikke vil betale for det. Så kan han få lov at spidse blyanter eller slå græs i seks måneder, lyder det eksempelvis. 

Et andet bestyrelsesmedlem får sagt, at han mener, at Lars Friis stikker halen mellem benene ved aflevere sin opsigelse så pludseligt. 

Men der var en årsag til, at Lars Friis gjorde, som han gjorde. Det gør den nuværende AaB-træner klart i afsnittet. 

- Historisk set er AaB en større klub, så det er et trin op. Det er sådan noget, du drømte om som dreng, er nogle af ordene fra den tidligere Viborg-træner. 

Da Viborgs førsteholdstrup får beskeden, fortæller Jeppe Grønning sine holdkammerater, at de skal bruge opsigelsen som motivation på banen. 

- Jeg mener ikke, at AaB er bedre end os lige nu. Det er en større klub og en bedre lønseddel. Men han ved også, at vi er lige så gode som dem. Det skal være en motivation for os, siger Viborg-kaptajnen. 

Lars Friis blev købt fri af sin nuværende arbejdsgiver i begyndelsen af marts tidligere på året. Superligaens nordligste fodboldklub betalte i omegnen af 1,5 millioner kroner for at købe ham fri

De fire første afsnit af 'For Enhver F*cking Pris' er tilgængelige i dag - se afsnittene her på TV Midtvests side om serien.

Tipsbladet arbejder lige nu på at få en kommentar fra Lars Friis omkring de hårde ord fra bestyrelsen. Han er ikke vendt tilbage på vores henvendelse endnu.