• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Jacob Quvang

Slår fast: Mærkeligt ikke at kigge på BIF-talenter

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Christian Larsen er snart fortid i Brøndby IF. Talentchefen skal fremover være sportsdirektør i Vendsyssel, og til Tipsbladet forklarer han, hvorfor han har taget den beslutning.

Af Jacob Quvang

Der kommer snart til at ske store ændringer i Brøndbys setup omkring talentafdelingen. 

I weekenden blev det offentliggjort, at talentchef Christian Larsen fra den 1. december starter som sportsdirektør i 1. divisionsklubben Vendsyssel FF. Det job stod ledigt, efter at Søren Henriksen var flyttet til Farum, og det åbner altså op for en retur til seniorfodbolden for Christian Larsen, som var ansat i HIK, før han blev en del af Brøndbys talentafdeling i 2017. 

Dermed rykker han videre fra Vestegnen efter mere end seks år, og det er en spændt Christian Larsen, som Tipsbladet fanger over en telefonlinje nogle dage efter offentliggørelsen.

- Jeg har været lidt overvældet. Jeg har godt nok fået mange opringninger og beskeder. Primært fra spillere, forældre, kolleger og folk i fodboldverdenen, lyder en af hans første kommentarer. 

Tipsbladet fanger ham, mens han er i Portugal. Her har han været afsted med flere af Brøndbys ungdomshold, og i talende stund nyder han sin første fridag i efteråret. Han var også i Portugal, da nyheden brød ud i lørdags, og han indrømmer, at det var specielt at være afsted med de unge spillere og deres forældre, da det blev meldt ud.

Da Brøndby sendte en pressemeddelse ud, så var det en ærgerlig Carsten V. Jensen, som udtalte sig, for han er klar over, at han mister en nøglemedarbejder, som har enorm betydning for klubbens Masterclass. Det er da også stort set helt nyt, kan Christian Larsen afsløre. 

- Det er ikke indenfor mange uger, siger han og fortsætter:

- Jeg har ikke været søgende. Jeg blev kontaktet og spurgt, om jeg havde lyst til at tage en samtale, og det sagde jeg ja til.

Var det svært? 

- Ja, der skal ikke være nogen tvivl om, at der er meget få jobs, der kan få mig væk fra Brøndby. På den måde blev jeg også positivt overrasket over præsentationen fra Vendsyssel. Jeg kunne godt mærke, at det var noget, der tændte mig, da jeg havde været til samtale, siger han efter en længere tænkepause. 

Christian Larsen rykker snart fra Brøndby til Vendsyssel, hvor han tiltræder som sportsdirektør. Foto: Brøndby IF

Han understreger, at det har ligget som en ting, at der ville komme en dag, hvor han ville prøve sig af på en højere seniorhylde, end da han var sportschef i HIK, men at han ikke har været opsøgende på, at det skulle være nu.

At gå fra Brøndby til Vendsyssel kan virke som et step ned, når man kommer fra så stor en stilling i en klub som Brøndby. Den køber hovedpersonen dog ikke selv.

- Det synes jeg ikke, man kan sammenligne. Det er to forskellige jobs og to store jobs for mig. Det at være sportsdirektør i en top 20-klub i Danmark og være akademichef på en af de største akademier, det er for mig store jobs i dansk fodbold, slår han fast.

Mærkeligt ikke at se på Brøndby-talenter
I dag er Christian Larsen hjemme fra Portugal, og derfor begynder de praktiske gøremål at dukke op. Der går dog lidt tid, før Vendsyssel kan nyde hundrede procent af hans fokus. Der kommer en overgangsperiode på nogle måneder, hvor Christian Larsen kan få overdraget sine ting i Brøndby, så han først starter på fuldtid i den nordjyske klub til februar.

- Det er i min interesse at afslutte tingene ordentligt og have en ordentlig overlevering. Det er selvfølgelig også i Brøndbys interesse, og så har Vendsyssel været rigtig flinke til at være med på den. Det betyder meget for mig.

Brøndbys fodbolddirektør, Carsten V. Jensen, skal nu finde ud af, hvordan Christian Larsen bliver erstattet i Masterclass. Foto: Lars Rønbøg/Getty Images.

Han peger på, at det var et krav fra hans side, og at han gjorde det samme, dengang han skiftede til Brøndby fra HIK.

Vendsyssel må altså være en smule tålmodige, til gengæld kan de se frem til at få en sportsdirektør ind, som har et enormt kendskab til det danske marked, den danske talentscene og i særdeleshed Brøndby. Derfor er det nærliggende at spørge: 

Skal du så til at støvsuge Brøndby for alle deres talenter? 

Spørgsmålet får Christian Larsen til at grine, inden han finder den alvorlige tone frem:  

- Jeg kan i hvert fald sætte streg under, at der er enormt mange dygtige talenter i Brøndby i de år, der kommer. Så det vil da være mærkeligt ikke at have et øje til nogle af dem, der ikke kommer igennem nåleøjet.

Det giver kun god mening, at Christian Larsen vil have et øje rettet mod sin snart tidligere arbejdsplads, når han i fremtiden skal sætte sit præg på Vendsyssel, der frister en tilværelse i suptoppen af 1. division.