• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Torsten Kjems Hansen

Slut med bøder: Brøndbys nyudviklede pyroteknik er godkendt

Foto: Lars Rønbøg / Getty Images

I princippet kunne Brøndbys fans i den kommende Superliga-runde skabe stemning på tribunerne med lovligt og sikkerhedsgodkendt pyroteknik.

Af Torsten Kjems Hansen

For at komme det ulovlige fyrværkeri til livs ved fodboldkampe i Danmark gik Brøndby IF i 2016 i spidsen for at udvikle pyroteknik, der ligger inden for lovens rammer og dermed vil kunne benyttes som stemningsskabende effekt. Et arbejde, der blev startet sammen med Danske Fodbold Fanklubber og pyroteknikeren Tommy Cordsen

Nu er projektet kommet et stort skridt nærmere, for den nyudvikede pyroteknik er nemlig nu blevet blåstemplet.   

- For tre uger siden blev vores nødblus CE-godkendt. Det er vi meget tilfredse med, for CE-godkendelsen betyder, at de hører til under den laveste fareklasse, der hedder 1-4S, siger  Brøndby IF’s SLO (fankoordinator, red) Lasse Bauer til brondby.com

- Det korte af det lange er, at vi nu har pyroteknik til brug ved fodboldkampe, og den er godkendt under den danske lovgivning til brug som kold-pyro – på samme måde som røgtifoer er det.

I princippet vil pyroteknikken allerede kunne tages i brug ved de kommende kampe, men indtil videre er der trykket på pauseknappen. 

- Nu skal vi have nogle møder med politiet og beredskabet på orienteringsniveau. Derudover er den danske og den svenske ligaforening og de to fan-organisationer i samme lande – DFF og SFSU – med på at lave en stor test i begge lande.

- De svenske fanklubber har nemlig været meget interesseret i den nyudviklede pyroteknik, og de har været med på sidelinjen i et lille års tid. Nu venter vi på at finde en kamp på begge sider af Øresund, hvor vi kan prøve det af i praksis. Det bliver formentlig i starten af 2018, da leveringstiden på de mange nødblus til så stor en test er for lang til, at vi kan nå det i 2017, siger Lasse Bauer.

Brøndby IF er en af de klubber i Superligaen, der gennem årene har betalt endda rigtigt mange bøder for fansenes brug af ulovlig pyroteknik på tribunerne.