• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga /ritzau/

Sønderjyske begræder bizar situation efter pokaltriumf

Foto: Getty Images

Både økonomisk og sportsligt ærgrer Sønderjyske sig over, at klubben tages ud af Superligaens Europa-playoff.

Af /ritzau/

Selv om Sønderjyske blev nummer to i nedrykningsspillets pulje 1, afsluttede sønderjyderne onsdag aften sæsonen med 1-1 ude mod Lyngby.

Sidste uges finalesejr i Sydbank Pokalen gør nemlig, at Sønderjyske bliver trukket ud af Superligaens Europa-playoff, da klubben allerede via pokalsejren er sikret en billet til den europæiske kvalifikation i næste sæson.

Det medfører, at Sønderjyske ikke får mulighed for at ende på syvendepladsen, men i stedet bliver tildelt tiendepladsen, og således går klubben potentielt glip af store indtægter i form af blandt andet tv-penge.

Sønderjyske-sportschef Hans Jørgen Haysen vurderer, at der er tale om et millionbeløb, som klubben risikerer at gå glip af, og han ærgrer sig over, at scenariet er opstået.

- Vi synes, der skulle være blevet kigget på det, ligesom der er blevet kigget på så meget andet de seneste måneder, hvor de har været force majeure med coronakrisen.

Læs også:Lyngby glæder sig over hjemmebanefordel i skæbnekamp

- Vi er ærgerlige over det, og det er specielt økonomisk. Vi tæller mønterne for tiden, og der er ikke alt for mange af dem i kassen på grund af coronakrisen, siger Haysen.

- Det ville have betydet enormt meget, hvis vi kunne have spillet med om nogle højere placeringer og dermed tjent flere penge og kunne give vores sponsorer mere profilering i forhold til at spille kampe, siger han.

Det er dog ikke kun økonomisk, at Sønderjyske er kede af situationen, fortæller cheftræner Glen Riddersholm

- På et sportsligt niveau er jeg ærgerlig over det, for jeg kunne godt bruge tiden med holdet på træningsbanen. Vi kunne også have brugt pokaltriumfen til at skabe endnu større hype.

- Jeg ville gerne have spillet flere kampe, men sådan skulle det ikke være, og det er en præmis, som vi er blevet opmærksomme på, og som ingen kunne have gennemskuet.

Læs også:Marcussen tror på sejr over Hobro: Vi har prøvet det før

- Vi er ærgerlige over det, men vi er også nødt til at være solidariske, hvilket er det allervigtigste, siger Riddersholm.

Normalt ville kamprogrammet i Superligaen være strikket sammen, så ovenstående scenarie ikke kan opstå, men coronakrisen har som bekendt ændret på mange planer og altså gjort det muligt.

Sønderjyske slog i pokalfinalen AaB med 2-0 og vandt dermed den første titel i klubbens historie.

/ritzau/

Læs også:Kent Nielsen om fremtiden: Jeg er glad for at være i Silkeborg

Læs også:Sønderjyske-profil regner med at spille i Holland i næste sæson

Læs også:Hobro-træner er fortrøstningsfuld før nedrykningsbrag: Vi overlever

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

Mere Superliga

Fokus