• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

SønderjyskE kunne ikke være med: Jeg synes, OB spiller med musklerne

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

SønderjyskE kunne ikke være med, da OB kaldte Mart Lieder til forhandlingsbordet. I Haderslev fornemmer man, at der er skruet en smule op for blusset på Fyn.

Af Ole Hoffskov

Mart Lieder skifter efter denne sæson fra SønderjyskE til OB på en fri transfer. Fynboerne offentliggjorde tidligere på ugen, at det er lykkedes at indgå en aftale med den hollandske angriber, der har været halvandet år i Danmark.

SønderjyskE gjorde en indsats for at beholde Mart Lieder, men det lykkedes ikke at forlænge kontrakten med hollænderen, der snart får arbejdsgiver på Fyn, præcis som kæresten Tess Wester har det - hun spiller til dagligt håndbold i Odense.

- Vi forsøgte at forlænge kontrakten med Mart, så selvfølgelig er det i streg i regningen, at han forlader os. Jeg kan jo dårligt påstå andet. Men vi var temmelig langt fra hinanden, så vi havde set det komme, og begge parter har set sig om i noget tid, siger sportschef i SønderjyskE, Hans Jørgen Haysen, til tipsbladet.dk.

Mart Lieder kom til SønderjyskE fra FC Eindhoven i kølvandet på en helt fantastisk sæson, hvor han blev topscorer i den næstbedste hollandske række med 30 mål i 31 kampe. Derfor har forventningerne været høje til Mart Lieder, der i 53 Superliga-kampe har kvitteret med 13 mål.

Det er lige lidt nok.

Læs også:SønderjyskE-boss om Kløve: Er træt af han valgte OB

- Han har manglet lidt på scoringsfronten, men jeg synes, han har leveret på alle andre parametre. Mart er en spiller, der kan lidt af det hele, og han har blandt andet lagt flere assists til sit spil, mens han har været i SønderjyskE. Men vi har savnet lidt mål, selv om han er vores delte topscorer nu og blev vores topscorer i sidste sæson. Så han har da bidraget, siger Haysen.

For to år siden skiftede Troels Kløve fra SønderjyskE til OB, og dengang fastslog Hans Jørgen Haysen, at det ærgrede ham, at Kløve valgte fynboerne, fordi de to klubber var på nogenlunde samme niveau rent sportsligt. Sportschefen følte, at SønderjyskE styrkede en direkte konkurrent, og det er aldrig rart. 

Helt samme følelse har han ikke i 2020 i tilfældet med Mart Lieder.

- OB er en klub, vi mener, vi kan måle os med i en rigtig god sæson, men de spiller med musklerne i øjeblikket. Nu ved jeg jo lidt om, hvilke krav Mart Lieder kom til bordet med, og at han har skrevet under med OB, fortæller mig, at de har skruet lidt op.

- Jeg fornemmer, at Niels Thorborg har åbnet lidt mere op for pengetanken igen, siger Haysen med henvisning til OB's stenrige ejer.

Læs også:Streg i regningen: SønderjyskE-spiller misser resten af sæsonen

Truppen skal tyndes ud
SønderjyskE har denne vinter taget afsked med Frederik Schram, Danny Amankwaa og Marco Rojas, mens Pierre Kanstrup er vendt hjem, og det samme er Rasmus Vinderslev, der i efteråret var på leje i Vendsyssel FF.

Resten af transfervinduet kan gå i mange retninger.

- Antalmæssigt er vi nogenlunde det samme, så hvis der skal ske noget, er det først og fremmest, at vi skal have tyndet lidt ud i truppen. Vi har nogle af de yderste mandater, som måske vil have godt af at komme videre til en klub med bedre udsigt til spilletid, siger Hans Jørgen Haysen og tilføjer:

- Hvis vi lykkes med det, kan det åbne for, at vi også foretager os noget den anden vej, men lige nu er det gisninger. Vi må se, hvordan januar forløber.

Det er ikke mindst en spiller som forsvarsreserven Joao Pereira, SønderjyskE håber at komme af med i dette transfervindue. 

Læs også:Transferfri dansker skriver under med italiensk klub

Læs også:Avis: FCK-emne tygger på lukrative tilbud

Læs også:Har forladt SønderjyskE: Kan være tæt på ny klub

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

Mere Superliga

Fokus