• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Robin Ettinger-Erichsen

Solbakken har valgt Delaneys anfører-afløser

Solbakken har valgt Delaneys anfører-afløser
Lars Rønbøg / Getty Images

Thomas Delaney forlader FC København, og dermed har Ståle Solbakken været tvunget til at finde en ny anfører. Valget er faldet på Mathias Zanka Jørgensen.

Af Robin Ettinger-Erichsen

På søndag er det slut med Thomas Delaney som kaptajn i FC København. Han spiller sin sidste kamp for klubben, fordi han skifter til Werder Bremen, og efterlader derfor et hul i hierarkiet i FCK. Det hul har Ståle Solbakken valgt at fylde ud med Mathias Zanka Jørgensen.

Det er et valgt, som cheftræneren er tryg ved, og den nye anfører er da også glad for, at valget er faldet på ham. Spillemæssigt ændrer det dog intet.

Læs også: Optakt: AGF - FC København

- Men det kommer ikke til at ændre min rolle. Den kommer til at være den samme, som den har været lige siden jeg kom tilbage til FCK igen, siger Mathias ’Zanka’ Jørgensen til Ekstra Bladet.

Mathias Zanka Jørgensen har tidligere været anfører i klubben, så det er ikke et helt nyt embede, han træder ind i. I 2011 da Roland Nilsson kom til som cheftræner, udpegede han ligeledes Zanka som FCK-anfører.

Den nye anfører lægger vægt på, at det er en ære at være blevet udpeget som anfører, men at det betyder mere uden for spillertruppen end inden i den.

Første gang Mathias Zanka Jørgensen officielt skal bære anførerbindet for FCK er i Europa League-kampene i februar.

Superliga

Mere Superliga

Fokus