• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Mathias Høj Jensen

Solbakken: Klopp var ikke blevet mester med første taktikplaner

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Ståle Solbakken hylder Jürgen Klopp og Liverpools mesterskab, men nordmanden var ikke imponeret af den tyske managers taktik i starten.

Af Mathias Høj Jensen

Jürgen Klopp og Liverpool kunne torsdag kalde sig engelske mestre for første gang i 30 år, men ifølge Ståle Solbakken fejlede Klopp rent taktisk i sin første tid i den engelske storklub.

Det fortæller han til Ekstra Bladet.

Cheftræneren for FC København har en kort fortid som manager i Premier League for Wolverhampton, og hans erfaringer bruger han nu til at beskrive Klopps taktiske stil i begyndelsen af Liverpool-eventyret.

- Klopp er lykkedes både på og udenfor banen. Men hans stil i starten var han ikke blevet mester med, lyder det fra FCK-cheftræneren.

- Han satte bolden meget på spil, og angrebsspillet var baseret på kontra efter modstandernes boldtab og så en masse speed. Men når du spiller så mange kampe som i England, må du lette foden lidt fra gassen en gang i mellem, og på den måde har han sammen med sit trænerteam formået at videreudvikle stilen.

Det engelske mesterskab med Liverpool er Klopps tiende trofæ i karrieren. Den tyske manager har også vundet flere titler med Borussia Dortmund. 

Superliga

Mere Superliga

Fokus