Video : Tipsbladet
Superliga

Sorte dage i FC København: Nu må vi videre

Det har været en hård tid i FC København, hvor resultaterne ikke har været der, og hvor man har set konkurrenterne i toppen trække fra.

FREDERIKSBERG (Tipsbladet): De var favoritter, da sæsonen gik i gang, men med otte runder igen af Superligaen er FC København gået fra en stor favoritværdighed til at se både Brøndby og FC Midtjylland være langt større favoritter hos bookmakerne.

Forklaringen er, at FC København i mesterskabsspillet først tabte i Parken mod Brøndby IF, inden man i søndags også tabte i Farum mod FC Nordsjælland.

Og cheftræner Jacob Neestrup fortæller, at det har været nogle hårde dage efter kampene de sidste par runder.

- Den er altid speciel. De første 24 timer efter et nederlag - og så to i træk - er det jo bare sort. Det handler om at komme videre. Det er kun os, der kan rette op på den her start, vi har fået på mesterskabsspillet, som på ingen måde er tilfredsstillende.

- Så handler det om at få arbejdet med de ting, som vi åbenlyst ikke gør godt nok. Så handler det om at få nogle gode træninger, hvor vi får arbejdet med de ting, der har gjort, at vi har tabt kampene, og vi samtidig får opbygget den selvtillid, der også skal være i en gruppe af spillere, uanset om man er i FC København eller andre danske klubber, siger Jacob Neestrup til Tipsbladet og den fremmødte presse til FCK-træning onsdag.

At tabe to kampe i træk er ikke hverdagskost i FC København, der i denne sæson kom videre fra Champions League-gruppespillet og også i den kommende sæson har ambitioner om at spille i den største europæiske klubturnering.

Så der har været behov for at få bearbejdet skuffelsen.

- Det er en balance mellem at få analyseret på det, der sker, og også få sine objektive input fra alle de muligheder, der er omkring mig. Så det ikke bare bliver følelser på, hvorfor vi har tabt.

- Det handler om, at vi går analytisk til værks i forhold til at slå ned på de nøglesituationer, der har gjort, at vi står med nul point for to kampe. Så handler det også om stadigvæk at gøre alt, hvad man kan, for at være den, man var - også da vi vandt fodboldkampe - for at holde den selvtillid i en trup, der skal være, for at vi stadig tager vores udfordringer og tør sparke på mål og så videre, siger Jacob Neestrup.

Stemningen er stadig god
Selv om det har været et par hårde runder for FCK, går spillerne ikke med hovedet bøjet, fortæller midtbanemand Lukas Lerager.

- Stemningen er fin. Nu har vi fået kampene lidt på afstand, og så gælder det om at komme videre og tage den derfra, siger han for klarer lidt senere:

- Det er et normalt pres, når man spiller i FCK, at hver eneste kamp, du går ind til, skal være en sejr. Det er vi vant til. Når du så taber, stiller man spørgsmålstegn til, hvorfor man taber. Så går du igennem tingene og prøver at finde ud af, hvorfor vi taber, så vi får en sejr igen. Det er meget sort-hvidt.

- Det har ikke været godt nok i forhold til pointene og de mål, vi har lukket ind. Det har vi snakket om - og det mentale aspekt i det.

- Der er en fin tænding både i omklædningsrummet og på træningsbanen. Jeg kan godt lide, når tingene bliver lidt sværere, at man kan mærke, det betyder noget for folk. Hvis ikke det gør det, er det ligemeget, det vi går og laver. Det er rart at føle, at folk kan mærke det.

FC Københavns næste opgave er en udekamp mod FC Midtjylland. Og her kan Andreas Cornelius være tilbage, men der umiddelbart ikke er nyt i forhold til Magnus Mattssons skade, der holdt ham ude af opgøret i Farum.