• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Spår at outsideren kan vinde Superliga-guld

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Det ligner ikke en sæson, hvor de normale tophold bare vinder Superligaen fra spids. Og det åbner ifølge Poul Hansen op for, at en outsider kan vinde rækken.

Af Kenneth Jensen

I sidste sæson var det Silkeborg IF, der spillede med helt i toppen af rækken, men da Superligaen var slut, var det FC København, der vandt guld, og FC Midtjylland der tog sølv. SIF måtte altså tage til takke med en flot tredjeplads.

Men i år har de to normale tophold fået så ringe en start, at Poul Hansen, der er tidligere toptræner og har kommenteret topfodbold i mange år, spår, at en outsider kan vinde guld.

Og den outsider kan ikke overraskende være Randers FC. Kronjyderne topper Superligaen og har fortsat ikke tabt i landets bedste række efter 10 runder af grundspillet 22.

Om "Hestene" siger Poul Hansen:

- Det kan de lige så godt som tre-fire andre hold, ja. Der er ikke noget, der tyder på, at dem, vi regnede med, henter så mange point, at de bare overhaler Randers. Holder Randers nogenlunde det snit, de holder nu, er de en topkandidat til det (titlen, red.), siger Hansen til Viaplay.

TV-kommentatoren ser dog et par faresignaler for kronjyderne:

- Der kommer en pause nu (landsholdspausen, red.), og så kommer der en lang vinterpause. Den vil i år definere det hele, tror jeg, og den er historisk (lang på grund af VM, red.). De har ikke et budget til toppen, men de har et hold, der har performet over tid, fordi de har kontinuitet. Den der floskel - den er helt reel her, for det er samme træner og næsten samme trup, men jeg tror, den helt store test kommer, når det vender omkring julepausen, siger Poul Hansen.

Klubberne går på vinterpause allerede i midt i november, og så er Superligaen først tilbage i februar. Imellem er der også et transfervindue, hvor flere Randers-spillere som Patrik Carlgren og Lasse Berg Johnsen bør have bejlere i udlandet.

Randers FC har aktuelt to point ned til FC Nordsjælland på Superligaens andenplads. Næste opgave for kronjyderne er et opgør mod netop FCN - det opgør spilles i Farum.

Se hele vurderingen fra Poul Hansen i afspilleren øverst.