Video : Tipsbladet
EM

Spanien videre efter fortjent sejr over Italien

Nico Williams var Spaniens helt store offensive oplevelse, da holdet torsdag slog Italien med 1-0.

Spanien er som det andet hold klar til ottendedelsfinalerne ved EM i fodbold.

Det står klart, efter holdet torsdag slog Italien med 1-0 i gruppe B. Dermed slutter Spanien sig til de tyske værter, der onsdag ligeledes spillede sig videre i turneringen.

Spanierne var imod Italien kampen igennem det bedste hold på banen. Særligt kantspilleren Nico Williams var et særdeles stort aktiv i den spanske offensiv.

Hver gang spanierne var farlige, spillede Williams en nøglerolle.

Det var også en Williams-aktion, der dannede grobund for kampens eneste mål. Kantspilleren sendte efter 55 minutter et indlæg ind i det italienske felt, hvorefter italienske Riccardo Calafioris knæ sendte bolden i eget mål.

Med sejren topper Spanien gruppe B med seks point inden sidste runde. Italien ligger nummer to med tre point, mens gruppens to resterende hold, Kroatien og Albanien, begge har et enkelt point.

Spanien tog fra første minut taktstokken i torsdagens opgør.

Italienerne stod i en kompakt defensiv og lod spanierne diktere spillet.

Det blev i første halvleg mest til forsøg ude fra for de spanske spillere. Dem tog Gianluigi Donnarumma i det italienske mål sig af uden problemer.

Enkelte gange formåede Spanien at tilspille sig større chancer. Oftest var det med Nico Williams i hovedrollen, men også her afviste Donnarumma tilnærmelserne.

Italien havde et par enkelte omstillinger, hvor hurtige Federico Chiesa blev sat i scene, men helt farligt blev det aldrig.

Ti minutter inde i anden halvleg fik Spanien hul på bylden med lidt italiensk hjælp.

Igen var Williams i hovedrollen. Han strøg til baglinjen og sendte et indlæg i feltet, som italienske Calafiori sendte i eget net.

Scoringen fik italienerne længere frem på banen, og det var med til at give de spanske spillere mere plads til at boltre sig på.

20 minutter før tid var afgørelsen tæt på at falde. Nico Williams trykkede af ude fra, men forsøget tog den italienske overligger.

Italienerne kom hen mod kampens afslutning tættere og tættere på det spanske felt, men de helt store chancer udeblev.

/ritzau/