• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Ståle Solbakken: Gjorde alt vi kunne for Dame N'Doye

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

FC København-manager Ståle Solbakken uddyber den svære afsked med Dame N'Doye.

Af Ole Hoffskov

- I spørger alle, hvorfor jeg rejser. Jeg rejser ikke, men nogle tilbud betyder rejs. Det er under alle omstændigheder sådan, det er. I dag vil jeg ønske Eid Mubarak. Jeg tilgiver alle, og jeg ønsker FCK held og lykke. Kun Gud ved, om vi mødes igen. Jeg vil savne mine holdkammerater helt vildt - jeg elsker jer, gutter.

Sådan skrev Dame N'Doye fredag på Instagram i kølvandet på hans afsked i FC København, som blev meldt ud torsdag eftermiddag. Her kom det frem, at de to parter ikke kunne få enderne til at mødes rent økonomisk. 

I sit Instagram-opslag lægger Dame N'Doye ikke fingre imellem, at tilbuddet fra FC København var langt under det niveau, han havde forventet, og derfor havde han ikke andet valg end at afslutte FCK-kapitlet. 

Læs også:Ståle Solbakken om indkøb: Vi er nødt til at tage større risici

FCK-manager Ståle Solbakken giver her sit syn på forløbet med Dame N'Doye, som han kalder den bedste spiller i Superligaens historie. 

- Det er en beslutning, som vi aldrig har truffet med et tungere hjerte, men vi har heller aldrig været mere klar i hovedet. Alle instanser har været involveret, og jeg vil ikke udlevere, hvad de forskellige har sagt, fordi det, føler jeg, ikke er rigtigt, siger Ståle Solbakken i et stort interview på FC Københavns hjemmeside og fortsætter:

- Jeg kan bare sige, at vi har strukket os langt, fordi N'Doye er den, han er. Alle forstår, at der er en kæmpe usikkerhed forbundet med N'Doyes situation. 

Læs også:Dame N'Doye om FCK-afsked: Nogle tilbud betyder rejs

- Man skal huske, at N'Doye ikke forhandler kontrakterne selv - det lader han andre om. Der har været både en dansk og en senegalesisk repræsentant inde over, som der har været alle gange, vi har forhandlet. Vi er alle kede af, at det ikke gik. Vi havde en hjerteskærende snak så sent som i går. Men vi har gjort alt, vi kunne, og N'Doye er indforstået med, at det er endt, som det er.

Ståle Solbakken forklarer videre, at han gjorde alt, hvad han kunne for at overtale Dame N'Doye til som minimum en kort forlængelse af kontrakten, så han kunne være med på onsdag mod Istanbul Basaksehir og eventuelt øvrige kampe i Europa League. Dette afviste angriberen dog. 

Dame N'Doye repræsenterede FC København i to omgange, og han står noteret for 118 mål i 217 kampe.

Læs også:Leder: At FCK har det hårdere end FCM skjuler ikke problemerne

Læs også:FC København forlænger med Ragnar Sigurdsson

Læs også:Analyse: Johan Langes stop øger det presset på Solbakken og FC København

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020