Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

Står ved markant udtalelse: Jeg er glad for, jeg satte min røv i klaskehøjde

FCN-træner Flemming Pedersen har om nogen været med til at tale Kamaldeen Sulemanas potentiale op. Og han fortryder ikke ikke et sekund, at han sammenlignede ghaneseren med Neymar.

Det er sjældent, man kan regne med noget i fodboldens verden, men det skal gå mere end almindeligt galt, hvis ikke FC Nordsjælland inden for en overskuelig fremtid sælger stjernespilleren Kamaldeen Sulemana for et opsigtsvækkende millionbeløb.

Den blot 18-årige offensivspiller har vist nogle unikke færdigheder i Superligaen, og tidligere på måneden kunne tyske medier fortælle, at FC Nordsjælland-profilen var på vej til Bayer Leverkusen.

Det er han ikke, understreger cheftræner Flemming Pedersen.

- Det er slet ikke intentionen med Kamaldeen, at han skal væk nu. Der kan selvfølgelig komme et vildt bud, som kan få snebolden til at rulle, men det er absolut ikke planen, siger han til tipsbladet.dk.

At Kamaldeen Sulemana har fået stor opmærksomhed, er Flemming Pedersen om nogen medskyldig i. Det vakte stor opsigt, da han i maj sidste år fastslog, at ghaneseren har potentiale til at nå den brasilianske superstjerne Neymar.

Læs også:Nye FC Nordsjælland-stjerner på vej: Han kan blive en publikumsfavorit

Her otte måneder senere ryster han ikke et skund på hånden over den vurdering.

- Jeg er glad for, at jeg skreg ham op på den måde, jeg gjorde, selv om jeg satte min røv i klaskehøjde. Men vi kender jo vores spillere bedre end alle andre, så hvis ikke jeg skulle kunne bedømme deres potentiale, hvem skulle så?

Kofod på spring
FC Nordsjælland regner ikke med at sælge spillere i dette transfervindue, og det betyder, at også Magnus Kofod Andersen bliver i Farum. Midtbanemanden er noteret for 113 kampe i Superligaen, hvilket må siges at være meget for en 21-årig.

Mange havde nok forestillet sig, at Magnus Kofod Andersen ville være fortid i FC Nordsjælland på nuværende tidspunkt.

Så hvorfor er han ikke det?

Læs også:AGF’er kæmper med farten: Så har jeg hele pakken

- Det er et meget godt spørgsmål. Hvis der ikke havde været corona, var der måske kommet nogle bud på ham, men det er et meget stille marked. Det er måske årsagen til, at han stadig spiller i FC Nordsjælland, siger Flemming Pedersen.

21-årige Kofod har ifølge cheftræneren stadig en del at lære, før han kan blive en succes i udlandet.

- Udenlandske klubber ser lige nu en meget driftsikker Superliga-spiller, men de kigger jo også på potentialet. Det er i høj grad det, de investerer i. Nogle spillere udvikler sig lynhurtigt, mens andre skal bruge noget mere tid, og det kan sagtens være, at det kan tage flere år med Kofod. Men han har niveauet til at komme til en god liga i udlandet, og jeg ser også et anførerpotentiale i ham, siger Pedersen og tilføjer:

- Det går den rigtige vej, men det går langsomt. Jeg savner endnu mere output fra Kofod. Han skal i højere grad være en boks-til-boks.-spiller, end han er lige nu. 

Magnus Kofod Andersen har kontrakt med FC Nordsjælland frem til sommeren 2022. Han fylder 22 år til maj.

Læs også:Medie: FC Nordsjælland er tæt på at blive solgt til udenlandsk investor

Læs også:FCN-spiller skubber kontraktsnak til efter sæsonen

Læs også:Transfersnak med "CV": På denne front sker der noget på et tidspunkt