Video : Tipsbladet
Superliga

Transfersnak med "CV": På denne front sker der noget på et tidspunkt

Brøndbys fodbolddirektør, Carsten V. Jensen, talte onsdag om transfervinduet, og hvad der kan ske i Brøndby i de sidste uger. Han forklarede blandt andet, at man kigger på målmandspositionen.

Fans af Brøndby IF kan glæde sig over, at klubben allerede har lavet et par transfers. De kan også glæde sig over, at Carsten V. Jensen tidligere onsdag udtalte til tipsbladet.dk, at man er forpligtet til at overveje Mike Jensen, nu er han er kontraktfri.

Men fansene skal ikke nødvendigvis forvente meget mere aktivitet i transfervinduet.

Brøndbys fodbolddirektør har nemlig ikke de store planer for den resterende del af i januarvinduet.

- Vi er godt tilfredse med den trup, vi har. Vi synes, vi er godt stillet. Vi kan skifte på alle positioner og stadigvæk se stærke ud. Så som udgangspunkt har vi ikke planlagt stor aktivitet i det her vindue, hverken den ene eller den anden vej. Men omvendt er det jo også sådan - det har vi oplevet nogle gange - at der kan ske overraskende ting, og så skal vi være klar til at kunne agere.

- Vi er ikke ene i det her marked, vi styrer ikke alt selv. Der kunne jo lige pludseligt ligge en stor check, som man bliver nødt til at tage stilling til, om man vil indløse, men omvendt kunne det også være, der gik en spiller rundt herude foran, som vi bare måtte signe. Som udgangspunkt er vi godt stillet, vi har god balance i truppen, vi er nummerisk et godt antal, og vi arbejder med flere af vores egne, som også er inde i opstarten nu her. Vi føler, vi er et godt sted, og vi er ikke pressede eller stressede til at gøre noget som helst - hverken ud eller ind, forklarer Carsten V. Jensen til tipsbladet.dk om Brøndbys transfervindue.

Det transfervindue tæller indtil videre et par tilføjelser. Den svenske angriber Oskar Fallenius, 19 år, er kommet til fra svenske IF Brommapojkarna, mens man på venstrebacken har hentet Michael Lumb, der er skiftet fra AC Horsens. Lumb kommer med et godt cv og skal være med til at sikre, at Brøndby har tilpas konkurrence på venstrebacken.

Og med de to tidlige tilgange, har Niels Frederiksen de nye folk til rådighed i hele opstarten til foråret i Superligaen.

- Normalt ser vi ikke nødvendigvis januarvinduet som noget afgørende for os. Vi var rigtigt glade for truppen, som den så ud, og vi havde ikke planlagt den store aktivitet, men omvendt kommer det (vinduet, red.) også belejligt i forhold til, at vi fik en slem skade til Blas Riveros på venstre back, som vi havde hentet ind med det formål at styrke venstresiden. Det gav muligheden for, at vi kunne kompensere og hente Lumb ind.

Læs også:Niels Frederiksens Brøndby-skæbne besegles før sæsonstarten

- Vi ser jo Lumb som en spiller, som har stærkt kendskab til ligaen og har leveret stabilt på et højt niveau i lang tid, og så bor han lige i baghaven her og kan bruge sine kræfter på at træne og spille i stedet for at køre bil, så det er jo to-tre fluer med et smæk. Det passede bare rigtigt godt. Og så er han en type spiller, vi forventer, som minimum kan skabe stor konkurrence på positionen sammen med (Peter) Bjur, som har gjort det godt, og måske Mensah, så det gør, at vi føler, at Niels har fået lidt flere redskaber at arbejde med.

- I forhold til Fallenius har det ligget i kortene længe for os. Vi har haft et godt og langt forløb, han kender klubben godt og har været på besøg her nogle gange. Han er ikke tænkt som en frelser eller noget andet nu her i et tæt forår, men han er en spiller til fremtiden, som vi skal give den tid, det tager at tage de rette skridt. Så det er lidt to spillere fra to forskellige hylder, forklarer Carsten V. Jensen om de to indkøb.

Jung, Schwäbe og ny målmand
Brøndby IF går ind til foråret i Superligaen velvidende, at flere af profilerne har kontraktudløb til sommer. Anthony Jung, Marvin Schwäbe, Lasse Vigen Christensen og Hjörtur Hermannsson spiller enten fast eller har gjort det i perioder af deres tid i Brøndby, og så er der også tredjekeeper Michael Tørnes, der løber ud.

De to tyskere har været blandt Brøndbys bedste spillere i denne sæson, hvor klubben overvintrer på andenpladsen i Superligaen - oven i købet med samme pointantal som topholdet FC Midtjylland - så der skal også meget til, hvis de skal væk fra Danmark allerede i dette transfervindue.

Men de kan forhandle med andre klubber, nu de har under seks måneder igen af deres aftaler med Brøndby. Og det accepterer de blå-gule, som dog har et lille håb om, at en kontraktforlængelse er mulig med nogle af de spillere med udløb.

- De, der har udløb til sommer, har ret til at undersøge, hvad der ligger af muligheder. Vi har også muligheden for at se, om der kan ligge mulige forlængelser, eller om vi kan løse det på anden vis. Det giver lejlighed til, at vi hver især afsøger vores muligheder. Det er ikke det samme, som at der er ingen af de fem, der er her efter den 1. juli., men omvendt giver det også mulighed for, at der er nogen af dem, der er her efter 1. juli.

- Jeg synes, vi skal nævne Jung og Marvin som to spillere, der har bidraget meget til spilletid i 2020. Måske de to, der har spillet mest for Brøndby. Og det er to spillere, vi skal have et øje for. Enten skal de forlænges, eller også skal de erstattes.

- På målmandssiden har vi tre keepere i vores trup, og de to af dem løber ud til sommer i form af Tørnes og Marvin. Så er Mads (Hermansen) tilbage, og ham stoler vi meget på og har stor tillid til fremadrettet. Men han skal ikke klare det alene, så der sker noget på den front på et eller andet tidspunkt, lyder det fra Carsten V. Jensen.

Læs også:"CV" om Mike Jensen: Vi er forpligtet til at tage det til overvejelse

Jung og Schwäbe har været så gode, at der vel er større værdi i at have dem på banen for jer i foråret end ved at sælge dem for et mindre beløb?

- Der skal noget væsentligt til, og det kan vi ikke se ske. Vi planlægger ikke aktivitet, for vi kan ikke se, at nogen vil kompensere i en grad, så vi føler os godt kompenseret på Jung. Han har været ganske enkelt fremragende, og fjerner du ham, så skal der ske noget væsentligt på positionen for at opretholde niveauet, så det ser vi ikke for os lige nu og her.

I er blevet rygtet tæt på Lyngbys U19-keeper Jonathan Ægidius, 18 år. Hvad kan du sige om det?

- Jeg kan ikke sige noget specifikt på navnet, men jeg jo har lige sagt, hvordan det hænger sammen til sommer. Vi kommer ikke til kun at have Mads i truppen fra 1. juli. - der kommer vi til at have tre eller fire keepere.

- Vi kigger på, hvordan konstellationen skal være fremadrettet. Lige nu og her er den stærk og god og fin. Mads presser Marvin hårdt hver eneste dag, og så skal tiden foran os vise, hvordan konstellationen skal være efter 1. juli.

Brøndby har aktuelt 22 markspillere i førsteholdstruppen, men den ene af de 22 er altså Blas Riveros, der vil være ude med en korsbåndsskade i resten af indeværende sæson.

De blå-gule åbner foråret med et opgør mod FC Nordsjælland - kampen spilles den 4. februar i Farum.

Læs også:Lyngby og Simon Tibbling deler kedelig skæbne i denne sæson

Læs også:Tidligere Brøndby- og Lyngby-spiller skifter til tyrkisk klub

Læs også:Transferplanen: Gammel kending spøger i Brøndby IF