Superliga Oliver Okstrøm

Steinlein analyserer: Her gik det galt for FCM

Foto: Getty Images

Det har ikke været kampen mod Brøndby, som midtjyderne vil se tilbage på med mest grund til at ærgre sig.

Af Oliver Okstrøm

FC Midtjylland ender med 99,9 procents sikkerhed på andenpladsen i Superligaen igen i denne sæson. Det var mere eller mindre afgjort efter FCK's sejr i Randers, som kom efter FCM's 2-2-kamp mod Brøndby, hvor de blågule udlignede dybt inde i overtiden.

Det er dog ikke dér, at det gik galt for midtjyderne. Det fortæller FC Midtjyllands administrerende direktør Claus Steinlein i et interview med 6'eren, som kan ses øverst i artiklen.

- Det er klart, at perioden omkring jul i de sidste to-tre kampe og de første fire-fem kampe, der får vi for få point i Superligaen. Det er derfor, at vi står her. Det er jo ikke, fordi Brøndby scorede i overtiden. Det er jo den periode dér, hvor vi har syv-otte kampe, hvor vi får skrabet for lidt sammen, siger Steinlein.

I de de sidste tre kampe af efteråret og de første fire af foråret blev det samlet til 11 point ud af de 21 mulige. De er med én runde tilbage tre point efter FCK, hvor københavnerne har en væsentligt bedre målscore.

Selvom Steinlein endvidere kan se en del lyspunkter i det seneste års tid og minder om, at de spiller op til budget, da de er Danmarks næststørste klub på det område, så er der ingen tvivl hos FCM-direktøren om, at den endelige andenplads i landets bedste række ikke er nok.

- Vi bliver aldrig tilfredse med en andenplads mere. Der har vi vundet for mange titler, så det er på ingen måde tilfredsstillende, at vi ikke nåede det sidste, men vi skal også være realistiske og sige, at hvis vi ender med pokalsejren og en europæisk sæson med mange point og sølvmedaljer, så har det været en okay sæson for FC Midtjylland, siger Steinlein.

Det står dog klart for ham, at hvis det skulle kikse i pokalfinalen mod OB, så er det et andet billede, han har af sæsonen.

- Så er vi rigtig, rigtig skuffede. Så går vi ud af sæsonen uden trofæer, og det må vi ikke i FC Midtjylland mere, lyder det fra Claus Steinlein.

I FCM blev der forud for denne sæson slået transferrekord, da man hentede Marrony, men det indkøb har senest modtaget klar kritik. Læs mere om det her.