Video : Tipsbladet
Superliga

Steinlein takker AGF: Vil lave en lille gimmick

FC Midtjylland og AGF er normalt bitre rivaler, men efter århusianernes sejr i Brøndby er AGF og Århus svært populær i Herning og omegn.

HERNING (Tipsbladet): Efter en rollercoaster af en søndag blev FC Midtjylland en overraskende dansk mester, efter man ved pausen havde været bagud 0-2 mod Silkeborg IF.

Det endte 3-3 i Herning, og at det var nok til et DM var AGF's fortjeneste, da de veloplagte århusianere torpederede Brøndbys guldfest ved at vinde 3-2 på Brøndby Stadion.

Den kamp fulgte publikum i Herning til tider næsten lige så meget med i på skærme og i headset, og AGF's præstation bliver ikke glemt i FC Midtjylland foreløbig.

- Jeg ved, at vores ejer og vores storsponsor vil lave en lille gimmick, en positiv tak for det. At AGF går hen to gange på en uge tirsdag og søndag og hjælper os, ved at vinde to gange 3-2. Havde man spillet på det med tanke på den tilstand, AGF var i, må man tage hatten af for dem. Vi kan vel ikke takke dem nok, siger Claus Steinlein.

- Hvis der en dag er noget, vi skal kæmpe for, hvor vi ikke har noget at spille for, vil jeg huske det her øjeblik. Jeg ved, de har kæmpet for sig selv og deres egen ære, men jeg er evigt taknemmelig for, at de gjorde det, siger Claus Steinlein.

Hylder ansatte
FC Midtjylland-direktøren kan se tilbage på nogle heftige år, siden FC Midtjylland senest vandt DM i 2020.

For 14 måneder siden missede FC Midtjylland medaljeslutspillet, fyrede Albert Capellas og erstattede ham med Thomas Thomasberg, og cheftrænerens indsats havde Steinlein søndag aften store roser til.

Foto: Alamy

- Thomasberg har været genial og gjort det fantastisk med trænerteamet. Det har været en masse små træk. Han har fokus på spillerne, og han er sindssygt god til at vinde de enkelte kampe og til at få spillerne til at føle sig godt tilpas. Han har udviklet sig som menneske og træner, og det har jeg rost ham for mange gange.

- Han var den første spiller, vi skrev kontrakt med, og nu føjer han så guldet til [sit resumé]. Men det er også kulturen i vores virksomhed.

- Vores scoutinggruppe med Ove Pedersen, Kristian Bak, Kristian Kjær, Svend Graversen, Peter Sand, der er kommet ind. Der er så mange, vi skal være taknemmelige for. Turen til Skotland [i januar], hvor vi lånte vores ejers landsted derovre og kom på overlevelsestur. Det er mange, mange bække små, der har gjort, at vi over 25 år i FC Midtjylland har bygget en kultur op, hvor vi får vippet tingene over på vores side, siger Claus Steinlein.

FC Midtjylland træder med guld-medaljerne ind i Champions League-kvalifikationen i anden runde, hvor FCM er seedet og kan møde hold a la Lincoln Red Imps, Shamrock Rovers og Ballkani, men også sværere modstandere med det polske mesterhold Jagiellonia Białystok eller Steaua Bukarest som de på papiret mest udfordrende modstandere.