Video : Tipsbladet
Superliga

Stikker til FCK: Hvorfor skulle Claesson ikke ud?

Jesper Sørensen kan ikke forstå, hvorfor FC Københavns spillere og ledere brokkede sig så meget over Sean Klaiber.

BRØNDBY STADION (Tipsbladet): Derbyet mellem Brøndby og FC København blev dramatisk, og der var flere gange bataljer mellem spillerne fra ærkerivalerne. 

I første halvleg var det Sean Klaiber, som efter et slag tæt på sidelinjen fik FCK-træner Jacob Neestrup til at lange ud efter sig, fordi Brøndby-spilleren ikke ville trille ud over sidelinjen for at modtage behandling. 

Den tumult kostede Brøndbys assistenttræner Martin Retov et rødt kort for at have taget Elias Jelert om halsen, og mod slutningen af kampen var det så en modsat situation, da Viktor Claesson ligesom Sean Klaiber skulle have behandling ved målstregen. Det skabte igen ballade, da Kevin Tshiembe tog et halsgreb på Jordan Larsson og efterfølgende fik et rødt kort. 

De to episoder fik Brøndby-træner Jesper Sørensen til at stikke til FC København. 

- De synes, at han (Klaiber, red.) bare skal gå ud, og det skal han så ikke, akkurat som jeg synes, at de nok ikke syntes, at Claesson skulle gå ud. De ville godt have, at Klaiber skulle gå ud, men de syntes ikke, at Claesson skulle gå ud. Det var nok det, der var med til at gøre, at der blev tumult, siger Jesper Sørensen, der sætter flere ord på den første situation, hvor Retov fik rødt:   

- Jeg har faktisk ikke helt overblik over det, jeg forsøger at få mine spillere væk fra det, men der var mange, der insisterede på, at der skulle være noget tumult, og det var svært lige at få styr på. Så ser jeg, at vi får et rødt kort, og FCK får et gult kort. Jeg ved faktisk ikke hvorfor, forklarer han.

Jesper Sørensen medgiver, at hans assistent Martin Retov skulle have haft kølighed nok til ikke at lade sig provokere til et rødt kort. 

- Nu vil jeg godt lige have lov til at se situationen igennem en gang til. Selvfølgelig er det op til os at bevare roen, det giver sig selv, men jeg vil godt have lov til at se situationen igen, før jeg gør en masse ud af det, lyder det fra Jesper Sørensen, som imidlertid var mere skuffet over, at Kevin Tshiembe fik en badebillet for sit udfald mod Jordan Larsson. 

- Jeg synes, at spændingsniveauet var, som det var, men der er nogle ting, vi ikke skal gøre. Det er selvfølgelig horribelt at tage et rødt kort for noget, der ikke har noget med spillet at gøre i sådan en kamp. Det hører ingen steder hjemme, og det er alt for dyrt, siger cheftræneren for Brøndby, som efter nederlaget er to point efter FC København med tre runder tilbage.  

- Det er ude af vores hænder nu, men vi kan gøre, hvad vi kan. Lige nu skal vi have sundet os over et 1-3-nederlag fra en kamp, hvor vi synes, vi gør mange gode ting, men hvor vi også dummer os og giver nogle gigantiske chancer væk i anden halvleg. En sejr i de sidste seks kampe er for lidt. Vi skal ikke stå her og hylde os selv. Men det må vi se, om vi ikke kan få ændret på.

Allerede onsdag er det en mulighed, når FC Nordsjælland kommer på besøg på Brøndby Stadion.