Video : Tipsbladet
Superliga

Storroser Superliga-klub: Dyb respekt

Både Jacob Neestrup og Christian Sørensen har en fortid i Viborg FF, og begge er dybt imponeret over det arbejde, der gøres i domkirkebyen.

Tipsbladet på Frederiksberg. 

Spoler vi lige omtrent tre og et halvt år tilbage til sommeren 2020, stod Viborg FF et noget andet sted end i dag. Klubben havde for tredje år i træk misset oprykning til Superligaen, fordi kun ét hold rykkede op i den sæson, og den så ind i endnu en sæson i 1. division.

Nu er situationen lidt en anden i domkirkebyen.

Viborg spiller nu sin tredje sæson i træk i Superligaen, og undervejs har klubben både været ude og spille europæisk kvalifikation og kæmpet med om medaljer i Superligaen.

Den udvikling imponerer FC Københavns træner Jacob Neestrup, der selv var cheftræner i Viborg FF fra sommeren 2019 til efteråret 2020 og dermed har været en del af opturen. Det fortæller han til Tipsbladet og den skrevne presse forud for “løvernes” møde med netop Viborg lørdag.

- Jeg er ikke overrasket, og jeg er oprigtigt glad på deres vegne. Jeg tror også, at klubben kan tage de næste skridt. Det er en klub, der om nogen har vist, at kontinuitet ikke bare er personligt båret, og det skal de have ros for - både dem, der har været der over de sidste par år, men også de nye.

- Det er en klub, man ikke kan have andet end dyb respekt for, lyder det fra FC København-cheftræneren.

Christian Sørensen, der kom til FCK sidste sommer efter en årrække i Viborg, stemmer i.

- Det er jo et dejligt sted at komme. Det er et sted, man altid bliver mødt med åbne arme. Der er mange gode mennesker deroppe, og det er en god klub. Jeg har altid følt mig velkommen og har rigtig mange gode venner deroppe, som jeg stadig ses med privat.

- Der er blevet skabt en kultur og klub, hvor det er sjovt at være der. De har oplevet nogle store ting, både mens jeg var der og efter. Det summer af fodbold i byen, og det er et af de bedste steder at komme i Danmark, siger venstrebacken til Tipsbladet. 

Han får en stor trænerkarriere
I løbet af de seneste år har Viborg FF også solgt flere trænere og profiler, som Jacob Neestrup hentyder til.

Neestrup selv blev solgt tilbage til FC København. Hans afløser, Lars Friis, blev solgt til AaB, og for nylig solgte Viborg også cheftræner Jacob Friis til FC Augsburg, hvor han er blevet assistenttræner.

Derfor er den tidligere Superliga-stjerne Jakob Poulsen aktuelt vikarierende cheftræner i Viborg FF, og det er en fremtidig toptræner, tror Christian Sørensen.

- Jakob Poulsen havde jeg også i Viborg. Han startede sin trænerkarriere, mens jeg var i klubben, så jeg har kunnet følge ham fra sidelinjen og set hans udvikling. Jeg synes, man fra start kunne se, at han havde noget cheftræner-gen i sig, så jeg synes, det er fortjent, at han har fået jobbet indtil videre.

- Jeg synes også, at det klæder ham. Han har noget autoritet over sig og er god med hensyn til mandskabsplejen. Han var god til at komme ned i omklædningsrummet og hygge, da jeg var der. Man kan også se hans ideer på banen, så det er en træner, som får en stor trænerkarriere, tror jeg, siger han.

Jacob Neestrup er også spændt på at følge Jakob Poulsen, der i første omgang vikarierer som cheftræner i Viborg FF året ud.

- Det er spændende, når der kommer nye trænere, og ud fra Viborgs to kampe kan man godt se hans aftryk.

- Jeg har snakket med Jakob, og jeg kan huske, at lige inden jeg smuttede væk fra Viborg, nævnte Jesper Fredberg (daværende sportsdirektør i Viborg, red.) også Jakob Poulsen, men jeg tror ikke, at vi havde økonomien til det på det tidspunkt. Det bliver spændende at følge, fortæller FCK-træneren.

FC København og Viborg FF mødes på sidstnævntes hjemmebane lørdag klokken 19.00. Læs Tipsbladets optakt til kampen her

Disclaimer: Tipsbladet og Viborg FF