• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Victor Risager

FCK-stortalent: Derfor vælger jeg Ungarn

Foto: FC København

Det ungarske FC København-talent har dobbelt statsborgerskab, men har valgt at repræsentere Ungarn frem for Danmark.

Af Victor Risager

Tilbage i maj måned gjorde FC København-talentet Hunor Németh det ganske klart over for Nemzeti Sport: Han vil spille for Ungarn på landsholdsplan.

Den 16-årige midtbanespiller flyttede ellers til Danmark med sin far som ganske ung og har dobbelt statsborgerskab, hvorfor han også kan vælge at repræsentere Danmark, hvis han har lyst. Det har Hunor Németh dog ikke lige nu.

Og over for csakfoci.hu sætter Németh ord på valget om at spille for Ungarn. 

- Jeg besluttede mig for længe siden. Jeg føler mig ungarsk, mine forældre er ungarske, og jeg er født i Győr (en stor ungarsk by, red.). Det er jeg stolt af, og det er derfor, jeg vil kæmpe for Ungarn, lyder det klart fra Hunor Németh.

Til gengæld fortæller FC København-talentet, at han er inspireret af den danske spillestil. 

- Danskere er meget rolige, de bliver ikke så let vrede. De forsøger at løse alting roligt. Det, synes jeg, kan ses i mit spil, og vi kan også se på det danske landshold, hvor roligt og selvsikkert de spiller, siger han.

Sammenlignes med Liverpool-stjerne
Hunor Némeths beslutning vækker utvivlsomt glæde i Ungarn, hvor han allerede har optrådt adskillige gange på U17-landsholdet. Han betragtes nemlig som et af landets allerstørste talenter, fortalte journalist Bence Bocsák til Tipsbladet i april.

- Hunor er et af de største talenter i sin årgang, sagde Bocsák og forklarede:

- Han er en meget dynamisk og teknisk dygtig boks-til-boks-midtbanespiller. Han har en overflod af energi krydret med et godt blik for spillet.

- Baseret på hans talent og potentiale, så bør hans åbenlyse rollemodel være Dominik Szoboszlai (fra Liverpool, red.), der var på samme niveau som Hunor, da han havde hans alder. Hunor skal udvikle sig meget mere for at komme op på hans niveau.

Hvis sammenligningen med Szoboszlai holder, kan Németh se frem til en stor karriere. Landsmanden skiftede i sommer fra RB Leipzig til Liverpool, hvor han har fået en forrygende start.

Hunor Németh, 16 år, har sin førsteholdsdebut til gode i FC København, men har spillet for klubben i Youth League.