• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Succesfuld back-vikar i AGF: Kommunikationen har nok manglet

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Jens Stage har haft stor succes som venstre back i de to seneste kampe. Forklaringen er god kommunikation i forsvarskæden, hvilket formentlig har manglet tidligere, siger han.

Af Anders Dehn

Det har været noget af en broget flok, der har udgjort AGF's forsvar i de to seneste kampe. Dino Mikonavic på højre back er der ikke meget at sige til, men når den nye Thomas Juel-Nielsen og den normale back Jesper Juelsgård udgør midterforsvaret, og midtbanespilleren Jens Stage spiller den modsatte back, lå den defensive stabilitet ikke i kortene.

Men det er netop, hvad holdet har fået med den alternative konstellation. I de to kampe mod AaB og Silkeborg IF har AGF ikke lukket mål ind. Det er første gang i fire år, at holdet spiller to Superliga-kampe i streg uden at indkassere.

Forklaringen er ifølge 20-årige Jens Stage, at de fire i bagkæden samt målmand Jovanovic har været gode til at kommunikere med hinanden. Netop det har måske manglet tidligere i sæsonen.

- Det ved jeg ikke, om jeg kan sige, at den har, da jeg ikke har spillet så mange kampe nede bagved. Men jeg kan forholde mig til de kampe, jeg har fået nu på venstre back, og her har den været rigtig god. Har den manglet tidligere? Ja, det kunne godt være derfor, at det har haltet noget dernede. Men det kan jeg ikke sige med sikkerhed, for der virkelig også blevet skiftet meget ud, siger Stage til Århus Stiftstidende.

I denne sæson har Stage både spillet på midten, på kanten, på højre back og nu altså også venstre side af forsvaret. Om det er pladsskiftet eller kampenes vigtighed, ved han ikke, men han har været nervøs forud for de to førnævnte kampe.

- Jeg ved ikke, om det er fordi, at jeg har skulle spille en anden plads end normalt, men jeg har godt nok været nervøs op til de seneste kampe. Det vil jeg godt indrømme. Jeg har forstået betydningen af, at vi skulle vinde, og det har givet sommerfugle i maven på et rigtig, rigtig højt plan. Men det er jo gået meget godt, siger han.

Jens Stage og resten af AGF-holdet spiller endnu en vigtig kamp på søndag, når Viborg FF gæster Aarhus.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020