Foto: Alamy
Superliga

Superliga-klub fik hjælp af Atalanta og Newcastle

Det kan være en god hjælp at dygtige udenlandske kolleger at trække på, når man skal bide skeer med rivalerne i toppen af Superligaen.

HERNING (Tipsbladet): FC Nordsjælland spillede sig i første runde af medaljeslutspillet ind i toppen igen ved at slå FC Midtjylland 3-2.

FCN er nu fem point efter FC København og kan i søndagens svære topkamp mod et revanchelystent og presset FCK spille sig tilbage i topduellen, og FCN's styrke på kontraløb i Herning kan give håb mod et FCK, der viste sig særdeles sårbare netop på kontra i nedturen mod Brøndby.

Efter en flot start på sæsonen i juli og august var efteråret bestemt ikke som håbet for FCN i ligaen, men nu er man bedst i ligaen i de seks forårskampe efter Brøndby IF.

Det er stadig det mest sandsynlige, at de første tre pladser fordeles mellem Brøndby, FC Midtjylland og FC København, men nordsjællænderne på det bedste både her i april og maj, og på at man har bygget noget langtidsholdbart og kan bruge læren fra et ekstremt hårdt efterår i fremtiden.

- Jeg tror, det kom bag på os alle sammen, hvad det egentlig vil sige at spille europæisk for os som en klub, der ikke har prøvet det ret mange gange før. Det er noget, der slider, og kræver forberedelsestid, siger Johannes Hoff Thorup.

- Men det er ikke nogen undskyldning. Det er noget, vi skal vænne os til, og vi må også erkende, at det var hårdt, og at vi til tider skulle bide tænderne sammen. Jeg håber, at næste sæson bliver det samme for os, at vi spiller europæisk, og at vi samtidig gør det godt i Superligaen, siger Johannes Hoff Thorup, der fortæller, at FC Nordsjælland fik god hjælp og inspiration fra gode kontakter i udlandet.

- Vi gik meget dybt i vores forberedelser. Vi spurgte blandt andet klubber som Atalanta, Brighton og Newcastle, hvordan de har grebet det an. Uden yderligere sammenligning er det jo også hold, der er kommet ind og har skullet vænne sig til at være europæiske klubber, og som har oplevet og lært af, at det kan være svært, og at man skal have en kluborganisation, der er bygget til at gøre det, siger Johannes Hoff Thorup.

FC Nordsjælland har på nuværende tidspunkt spillet flere kampe, end man gjorde i hele sidste sæson, hvor man blev toer i Superligaen, og klubben og dens ledelse og ejere har på de interne linjer prioriteret Europa og tilvænningen til at spille europæisk højt.

Atalanta har de seneste år spillet sig op i toppen af Serie A og spillet Champions League i flere omgange, mens Newcastle i denne sæson gjorde comeback til Champions League efter mange års fravær.

FC Nordsjælland og Right To Dreams formand og direktør Tom Vernon har et godt forhold til Brighton og klubbens ejer Tony Bloom, og her kunne man høste råd fra Premier League-klubben, der ikke før den nuværende sæson havde prøvet af spille europæisk.

Nordsjællænderne går et par store uger i møde med søndagens FCK-kamp og så en kamp i pokalen i Århus torsdag i næste uge, hvor FCN skal forsøge at indhente et 2-3-nederlag fra den første semifinale i Farum i sidste uge.

FC Nordsjælland har takket være klubbens finansielt stærke ejere oprustet markant i spillerbudget i de seneste år. Læs mere om det her og se alle 12 Superliga-klubbers budgetter her.