• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Victor Risager

Superliga-målmand hyldes: Han er crazy

Foto: Getty Images

Mads Kikkenborg får stor ros for sine præstationer i denne sæson.

Af Victor Risager

Han var vigtig for Lyngby Boldklub i sejren over OB mandag, og det har han været flere gange i denne og sidste sæson. Nu høster målmand Mads Kikkenborg også en hel del ros fra sine kolleger i Lyngby Boldklub.

Den blot 23-årige keeper startede sidste sæson som andetvalget hos De Kongeblå, men overtog rollen som førstevalg efter seks spillerunder. Siden har han ikke set sig tilbage.

Det afspejler tallene også. I den indeværende sæson har kun tre målmænd, der har spillet ni eller flere kampe, indkasseret færre mål end Kikkenborg, som har tilladt 12 mål imod. Det er Andreas Hansen, Nicolai Larsen og Jonas Lössl.

Og Kikkenborgs præstationer er ikke gået ubemærket hen i Lyngby Boldklub. 

- Han er virkelig crazy. Han har forbedret sig meget, siden han kom til os. Han var i Esbjerg, og Olafur Kristjansson gav ham chancen først. Da det var muligt at hente ham, fortalte Olafur mig, at der ikke var nogen tvivl om, at jeg skulle tage ham. Hans fremtid er meget lys, siger cheftræner Freyr Alexandersson til fotbolti.net.

Også holdkammeraten Sævar Atli Magnússon roser målmanden.

- Han er en af de bedste målmænd i ligaen, han har forbedret sig meget det seneste år. Han var også utrolig vigtig, da vi blev oppe i sidste sæson. Han har en så lys fremtid foran sig, at han kommer til at gå til en af de tre bedste ligaer i Europa. Det er 100 procent sikkert, siger han til selvsamme medie.

Mads Kikkenborg, 23 år, har dog stadig et par år tilbage af sin kontrakt med Lyngby Boldklub, så topligaerne må nok vente lidt endnu.