Video : Tipsbladet
Superliga

Superliga-stjerne afviste OB: Jeg blev lidt fornærmet

Alexander Bah var ikke tilfreds med det tilbud, han blev præsenteret for i OB, og derfor takkede fynboen nej til øens fodboldflagskib.

Alexander Bah er lige nu en stor profil i SønderjyskE og i Superligaen generelt. Wingbacken er så velspillende, at han i sidste måned fik debut på det danske landshold og tilmed scorede i en venskabskamp mod Sverige.

22-årige Alexander Bah kom til SønderjyskE i 2018 fra HB Køge, hvor han første gang fik lov til at snuse til professionel fodbold. I tilvalget af HB Køge lavede Bah også nogle fravalg - han takkede blandt andet nej til OB i 2016.

Alexander Bah er fynbo, og for de fleste fynboer er det en stor drøm at spille for OB, men Bahs mavefornemmelse var ikke god, efter at han havde været til prøvetræning i Ådalen.

Læs også:Brøndby-bombere og Bah: Her er de nominerede til Superliga-pris

- Jeg var en af de få fynske drenge, der valgte noget andet. Jeg tror, jeg blev lidt fornærmet over den pakke, de tilbød mig. Det virkede ikke, som om de troede 100 procent på mig i forhold til Køge, der ordret sagde til mig: " Vi kan gøre dig til en Superliga-spiller på et tidspunkt." Hvorimod de i OB sagde: " Du kan måske blive Superliga-spiller." Så det var egentlig, fordi jeg følte, Køge ville det mere, siger Alexander Bah til Tipsbladet.

I HB Køge voksede fynboen sig til en profil i den næstbedste række, men starten var ikke nem fra Alexander Bah, der nu var et godt stykke hjemmefra.

- Jeg var ensom i Køge, fordi jeg flyttede fra mine venner og min familie. Det var jeg ikke forberedt på, for det skete ret hurtigt. Jeg havde høj fraværsprocent i gymnasiet, så der var jeg ikke på fuld tid, og jeg var heller ikke ude i klubben på fuld tid. Jeg var på halv tid alle steder, og når jeg kom hjem, kunne jeg ikke restituere ordentligt, for jeg skulle lave lektier.

Læs også:Nye transferregler i England: Får stor betydning for klubberne

- Det første år var et ensomt år, tænkte jeg. Jeg er jo utrolig socialt anlagt, så det var svært for mig at føle mig ensom for første gang i 18 år. Det var vigtigt for mig at snakke med min familie, venner, kæreste og så få nogle sociale relationer på holdet. Men så lærer man at gøre det til en hverdag, og man lærer at spise bedre og at sove bedre, og det betyder meget. Så falder det lige pludselig i hak, fortæller han.

I interviewet afslører Alexander Bah også navnet på en anden Superliga-klub, som han afviste efter sit første år i HB Køge. Du kan læse hele det store interview i Tipsbladet, som er på gaden i dag, fredag. I avisen får du desuden det sidste kapitel om VM i Qatar, et stort interview med superstjernen Michael Essien - og meget, meget mere. Du køber Tipsbladet sammen med Ekstra Bladet.

Du kan også få et abonnement på fredagsavisen - læs mere her.

Læs også:Thorup erkender startvanskeligheder: Læste ikke truppens tilstand rigtigt
Læs også:Månedens Hold i Superligaen - november
Læs også:AC Horsens tager afsked med midtbanespiller