• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Turneringschef: Her er tidsplanen for Superligaens kampprogram

Foto: René Schütze/Getty Images

Divisionsforeningen fortæller nu, hvornår kampprogrammet til slutspillet i Superligaen ligger klar.

Af Kenneth Jensen

Opd.: Tirsdag middag har Divisionsforeningen meldt ud, at programmet først forventes i løbet af tirsdagen - og altså ikke forventet ved 12-tiden, som turneringschef Peter Ebbesen i denne artikel siger.

Afslutningen på grundspillet i Superligaen var utrolig dramatisk med fede kampe, flotte mål, en koks af dimensioner af Thomas Hagelskjær, røde kort, træneruenigheder og et AaB-mandskab, der var bare ét ekstra scoret mål i hele sæsonen fra at komme med i mesterskabsspillet.

Og nu suger de 14 Superliga-klubber så luft ind, mens dansk fodbolds bedste række går på en lille pause på grund af landsholdsaktiviteter.

Når klubfodbolden vender tilbage, går Superligaen også ind i sin afgørende fase.

Heldigvis bliver det også snart offentliggjort, hvem der mødes hvornår. Det fortæller turneringschef i Divisionsforeningen Peter Ebbesen til tipsbladet.dk.

- Vores plan er at offentliggøre kampprogrammet, når tv-tiderne er med, ellers vil det være lidt værdiløst at offentliggøre. Mandag eftermiddag holder vi møder i programudvalget, og derefter sender vi det ud til tv. Når der så er valgt tv-tidspunkter til de første seks runder, sendes de til godkendelse og korrekturlæsning, så vi regner med at offentliggøre kampprogrammet for de første seks runder klokken 12.00 tirsdag på Superliga.dk, siger Peter Ebbesen og forklarer:

- Vi må sige, at grundspillet leverede varen. Nu gælder det for os om at få ordnet det sidste, og vi står bedst ved at offentliggøre noget, når vi også har kamptidspunktet.

Peter Ebbesen fortæller, at der er mange ting, der skal tages hensyn til. Blandt andet har alle hold en hjemme- og udekamp i de sidste to runder af mesterskabsspillet og gruppespillet. Det er mest fair, som han påpeger det.

De tre hold, der sluttede øverst i grundspillet - FCK, FCM og OB, slutter på hjemmebane i mesterskabsspillet, og derfor ved vi altså, hvilke hold der spiller hjemme og ude i sidste runde af mesterskabsspillet, og vi ved allerede nu også, at FC København og FC Midtjylland ikke kommer til at mødes i en guldduel i de to sidste runder af mesterskabsspillet.

- Men det er måske ikke så tosset at lægge (en kamp mellem de to tophold, red.) før de sidste to runder, for nogle gange er der måske ikke en guldduel i spil, når vi når derhen. 

Der er også andre hensyn som i det københavnske derby, hvor politiet er med inde over, og så er der også pokalturneringen, der kan have en indflydelse på, hvordan kampprogrammet ser ud.

- Vi prøver at kigge på, om vi kan undgå at OB møder FC Midtjylland, når de to hold også har pokalsemifinalen. Optimalt set tages der hensyn, men det er ikke sikkert, for det er også svært, når vi ser på, at det er et tætpakket program, hvor der eksempelvis er dobbeltprogram i påsken. Så der er en risiko for, at de to hold mødes to gange i træk, og hvis det sker, sørger vi for, at det bliver på hvert sit stadion, siger Peter Ebbesen.

Den første kamp i slutspillet er fredag den 29. marts.

Superliga

Mere Superliga

Fokus