• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Troels Bager Thøgersen

Superstjerner i spil: Kan rykke til FCN-søsterklub

Foto: Getty Images

Det er oplagt, at FCN’s nye søsterklub i San Diego hiver folk ind blandt andet fra Danmark. Tipsbladet ser på, hvem der kunne være kandidater.

Af Troels Bager Thøgersen

Med offentliggørelsen af, at FC Nordsjælland får en samarbejdsklub i San Diego, går rekrutteringen for alvor i gang.

Tom Vernons Right To Dream-organisation står så at sige for softwaren i den nye klub i San Diego.

Og man er i fuld sving med at finde en teknisk direktør og en sportschef, hvorefter disse nye folk sammen med RTD-folkene finder en cheftræner, ligesom der også ligger et væld af andre ansættelser forude.

Da Flemming Pedersen i slutningen af sidste uge uddybede planerne for den nye klub og det store, udvidede samarbejde, var den tidligere FCN-cheftræner blandt andet inde på, at der meget muligt kan komme folk til San Diego, der allerede har været trænere, ledere eller spillere i FCN eller andetsteds i Right To Dream.

Listen af mulige nye folk skal være meget lang og indeholder selvsagt også folk, der ikke har haft noget som helst at gøre med FC Nordsjælland eller RTD før. Her er nogle af dem, der kunne være i kikkerten eller kunne komme det.

Fem ledere

Will Orben, USA
Dem med virkelig god hukommelse kan måske huske Will Orben som forward i sporadiske optrædener for Viborg FF, FC København og FCN.
Orben er nu uddannelsesleder for Right To Dream i USA, hvor man har sendt mange ghanesiske studerende over til amerikanske skoler og colleges. Tanken er nærliggende, at Orben også kan komme ind omkring det nye projektet i San Diego.

Michael Essien, Ghana
Assistenttræneren i FC Nordsjælland er et af de største fodboldnavne i såvel Ghana som på hele det afrikanske fodboldkontinent. Essien er et stort forbillede for de helt unge RTD-spillere, der i dag kommer til Danmark, men det kan ikke udelukkes, at Essisens starpower også vil gøre sig godt i San Diego.

Morten Karlsen, Danmark
Den tidligere Superliga-spiller har spillet seks sæsoner for FCN og været U/19-træner der i fire, og er i dag midlertidigt forfremmet cheftræner i klubben Orange County SC, der ligger i den sydøstlige udkant af Los Angeles. Karlsen er ligesom Orben og Essien en oplagt figur at trække ind omkring det nye hold og akademi i San Diego.

Juan Mata, Spanien
Hvad? Hvem?
Tanken er ikke så absurd, som den lyder. Juan Mata er en af folkene bag Common Goal-projektet om at give en procent af lønnen til velgørende formål, et projekt der også er stort blandt FCN-folk. Mata er en, man taler med i RTD, og som profil vil han passe helt perfekt.

Nadia Nadim, Danmark
I San Diego kommer der et tæt samarbejde med kvindeholdet San Diego Wave, talentakademiet er også for piger, ligesom det nye akademi i Egypten er, og Nadim, der i dag spiller i Louisville i USA, kan på mange passe perfekt ind.

Fem spillere

Isaac Atanga, Ghana
Om Atanga er god nok og den helt rette profil kan man debattere, men han har spillet for Cincinnati i MLS, og det nye San Diego skal have hurtig succes og kan ikke bare have 25 teenagere i truppen. Forwarden Atanga var i FCN fra 2019 til 2021 og fylder 23 år i næste måned.

Emiliano Marcondes, Danmark
Sportsligt skal han finde sine ben og blive skadesfri igen, men som profil og med sit engagement i projekter uden for førsteholdet kan Marcondes give god mening, og end han nok ikke bliver en bærende spiller.

Martin Frese, Danmark
Han er da purung og skal til en stor klub i Europa? Ikke i transfermarkedets øjne. Som 25-årig er Frese ikke en spiller, der kan skydes afsted for store millionbeløb, og hvis den vellidte defensivspiller selv har lyst, kunne det være en mulighed.

Mohamed Diomande, Elfenbenskysten
Skal han ikke sælges til udlandet for 50-100 millioner kroner? Tanken er da nærliggende, men med et kontraktudløb allerede om halvandet år, lige når førsteholdet i San Diego skal til at samles, kunne det faktisk godt give mening at have ivorianeren i MLS som en kobling til RTD og FCN. Om Diomande selv vil er selvfølgelig et åbent spørgsmål.

Andreas Hansen, Danmark
Det virker måske kontroversielt her og nu, og en Peter Vindahl kunne da også være en mulighed, hvis ellers han havde lyst til at tage til USA. Men skal RTD have en spiller, der virkelig kan fasttømre stilen, er Hansen faktisk et særdeles godt bud, selvom de i USA kommer til at falde ned fra stolen, når de ser korte pasninger under pres fra modstanderen helt inde omkring målmanden.