Video : Tipsbladet
Superliga

Sviatchenko mødte megastjerne: Han er vild

Erik Sviatchenko har ikke andet end respekt for NBA-stjernen James Harden, der er medejer af klubben, hvor han selv spiller, Houston Dynamo

De fleste mennesker skal betale dyre domme for bare at se skyggen af NBA-stjernen James Harden, der til dagligt tørner ud for Los Angeles Clippers.

Men for Erik Sviatchenko er det ganske gratis.

James Harden er nemlig medejer af fodboldklubben Houston Dynamo, hvor den tidligere FC Midtjylland-anfører også spiller. Her ejer fem procent af klubben, hvilket bestemt ikke er gratis.

Men med en årsløn på lige knap 250 millioner kroner har James Harden råd til at investere i lidt af hvert, og her har han altså valgt at kaste sin kærlighed over Houston Dynamo, hvor han er medejer, til stor glæde for Erik Sviatchenko.

- Det er sjovt med James Harden, fordi han har været der til nogle kampe, hvor jeg fik et billede med ham og fik snakket lidt med ham. Han er supersej, og jeg har stor respekt for ham som atlet, men også uden for banen er han vild. 

Vidste du godt, hvem han var inden du skiftede til Houston Dynamo?

- Ja, det vidste jeg godt. Jeg har hørt lidt fra Vito (Hammershøy-Mistrati, red) og Mads Hvilsom, som altid har fulgt lidt mere med i USA, og de fortalte mig, hvem han var og sådan nogle ting, så det er lidt sjovt, at jeg nu spiller i den klub, han er medejer i. 

Artiklen fortsætter efter billedet ... 

James Harden er medejer af Houston Dynamo, hvor Erik Sviatchenko spiller. Her ses han i en Houston Dynamo-trøje. Foto: Alamy

Hvor tit er han nede og hilse på jer i omklædningsrummet?

- Ikke så tit desværre, og jeg har også sagt til klubben, at de skal være meget bedre til at få ham ned i omklædningsrummet. Det kunne være fedt, hvis James Harden kommer ned, så man lige kan chatte lidt med ham, men det må være næste gang. 

Selvom det altid er fodbold, der har været den altoverskyggende sport for Sviatchenko, kan han ikke se sig fri for at høre om basketball, nu hvor han er flyttet over Atlanten. 

- Jeg kan ikke undgå at følge med i NBA, da mange af mine holdkammerater er amerikanere og går rigtig meget op i det. Det bliver hele tiden snakket om.

James Harden er født og opvokset i Los Angeles, men har brugt størstedelen af sin imponerende NBA-karriere i Houston for Houston Rockets, hvorfor han altså har valgt at blive medejer af Houston Dynamo, hvor danske Erik Sviatchenko spiller. 

I 2018 blev Harden kåret til MVP (Most Valuable Player, red.) i NBA, som er en prestigefyldt pris, der gives til den bedste spiller i ligaen hvert år. 

Erik Sviatchenko selv har dog ikke planer om at blive i USA for evigt. Han har nemlig en drøm om at vende hjem til Danmark og afslutte karrieren. Det kan du læse meget mere om HER.