• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Martin Davidsen

Sydamerikansk back vil til FCK - Solbakken afviser

Sydamerikansk back vil til FCK - Solbakken afviser
Foto: Bruna Prado/Getty Images

FC København sættes i forbindelse med forsvarsspilleren César Benitez, men manager Ståle Solbakken afviser, at den danske mesterklub vil handle mere denne vinter.

Af Martin Davidsen

FC København præsenterede tirsdag serberen Uros Matic som ny spiller i klubben, og dermed har Superligaens førerhold igen været tidligt på færde på transfermarkedet.

Og selvom signalerne fra FC København nu er, at der er tilfredshed med truppens kvalitet, svirrer rygterne alligevel om flere spillere, der sættes i forbindelse med den danske mesterklub.

Senest er navnet César Benitez dukket op i sydamerikanske medier, der nævner ham som et emne i FC København. I sidste uge skrev sydamerikanske medier om sagen med baggrund i et indslag i radiostationen Radio Monumental AM1080 i Paraguay.

- De har fulgt spilleren, og forhåbentligt kommer der en aftale ud af det, sagde spillerens agent Franco Brozzon til radiostationen.

Ifølge flere medier i Paraguay har César Benitez og hans agent mødtes med repræsentanter fra FC København med henblik på at lave en aftale, og det fremgår, at Cesar Benitez gerne vil til den danske mesterklub.

Artiklen fortsætter under billedet

Cesar Benitez (th.) sættes i forbindelse med FCK. (Foto: Getty Images)

César Benitez er en 26-årig forsvarsspiller, der har spillet en håndfuld landskampe for Paraguay. Han besidder offensive kvaliteter, og da han dækker både højre og venstre back, kunne det give mening for FC København at hente spilleren.

Til sommer siger FC København således farvel til højrebacken Tom Høgli (kontraktudløb) samt venstrebacken Ludwig Augustinsson (salg), og derfor kan klubben komme til at mangle en gardering på de to positioner, hvor Peter Ankersen, Nicolai Boilesen og unge Frederik Bay vil være de eneste tilbageværende.

FC København har de senere år været aktiv på det sydamerikanske marked, og i sommeren 2015 hentede klubben som bekendt paraguayske Federico Santander i topklubben Guarani.

Cesar Benitez har i denne sæson spillet for den brasilianske klub Coritiba, men hans lejeaftale med klubben udløber ved årsskiftet. Om han returnerer til sin tidligere klub Club Cerro Porteño er tilsyneladende uklart.

I FC København er manager Ståle Solbakken imidlertid kortfattet omkring Cesar Benitez, og han afviser overfor tipsbladet.dk, at forsvarsspilleren fra Paraguay er et tema i det kommende transfervindue.

Sydamerikanske medier hævder, at I er i dialog med Cesar Benitez. Hvad er din kommentar til det?

- Vi har i hvert fald ikke en dialog. Så meget kan jeg sige.

Er det en spiller, I følger eller er interesseret i?

- Det er ikke noget, vi arbejder med nu.

Kan vi forvente, at han bliver præsenteret i FC København inden for de næste måneder?

- Nej, det skal du nok ikke regne med.

I har allerede hentet Uros Matic denne vinter. Kommer I til at foretage jer yderligere i vinterens transfersvindue?

- Nej, vi kommer ikke til at gøre mere. Vi har det på plads, som vi skal have på plads, siger Ståle Solbakken til tipsbladet.dk.

Dermed kommer Cesar Benitez næppe til FC København i dette transfervindue, men det kan ikke afvises, at han senere kan blive et tema hos den danske mesterklub. 

Herunder er en video med klip fra Cesar Benitez:

Superliga

Hobro-kant misser OB-kamp

Peter Sørensen har ikke mulighed for at gøre brug af Oliver Thychosen, når han fredag skal sætte holdet til kampen mo...

Mere Superliga

Fokus