Video : Tipsbladet
Superliga

Tæt på Isaksen-salg: Kæmper om ekstra millioner

FC Midtjylland scorer kassen på et salg af Gustav Isaksen til Lazio, hvis de sidste, små detaljer falder på plads.

I efterhånden et år har Gustav Isaksen været linet op til et stort salg fra FC Midtjylland, og nu er offensivspilleren så på vej til den italienske traditionsklub Lazio, som B.T onsdag aften rapporterede.

Isaksens præstation mod Lazio i Europa League og spil i Europa generelt er den måske største forklaring på, at der nu ryger 115 millioner kroner i kassen på et salg til Lazio, hvis de sidste detaljer går i orden.

Offensivspillerens personlige betingelser for et skifte til Lazio er i orden, og nu taler parterne om de sidste detaljer i transferen.

FC Midtjylland har gennem 2023 konsekvent prissat Gustav Isaksen langt over 100 millioner kroner, og nu taler klubledelsen og modparten i Lazio om de sidste detaljer, så FC Midtjylland og klubbens bagland kan nikke ja til en aftale.

Disse sidste detaljer kan ifølge Tipsbladets oplysninger blive ganske profitable for FC Midtjylland, da der er tale om præstationsbetingede betalinger af forskellig art, der efterhånden er standard i denne type salg fra Superligaen til større udenlandske klubber.

Parterne taler om betingelser og rammer, og FC Midtjylland vil have potentielle betalinger, der i sidste ende kan få transferen til at løbe helt op i 150 millioner kroner.

En betydelig del af disse betingelser lader dog til at høre til i en kategori, hvor man skal have overordentlig stor tiltro til Gustav Isaksens og Lazios fælles præstationer og triumfer i de kommende år i en ekstremt konkurrencedygtig liga med en håndfuld klubber, der er større end Lazio, så det er mere sandsynligt, at FCM hiver 10-15 millioner kroner ekstra hjem på de potentielle betalinger, man altså endnu mangler at få helt på plads.

Traditionen tro trækker FC Midtjylland også en videresalgsklausul, så man får en fornuftig procentdel af et eventuelt fremtidigt salg af Isaksen fra Lazio, hvor FCM vil få et cut af det beløb, der overstiger den aktuelle handel her i august 2023.

Med det højst sandsynlige salg af Gustav Isaksen vil interessen omkring markante FC Midtjylland-tilgange igen melde sig, da FCM med pengene fra Isaksen-handlen har muligheden for at forstærke sig, uanset at der numerisk er rigeligt med valgmuligheder lige nu i offensiven efter flere spilleres retur fra lejeaftaler i sidste sæson.