• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Talenttjek: Her er FC Midtjyllands drømmehold

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Tipsbladet har sat sig for at undersøge 14 danske klubbers ungdomsarbejde, og i den forbindelse har vi sat et ungdomsdrømmehold for at zoome ind på, hvor gode de 14 mandskaber reelt er. Holdet består af 11 fortsat aktive spillere, der har spillet ungdomsfodbold i den pågældende klub. Drømmeholdet følger her.

Af Kenneth Jensen

De er danske mestre og slår sig op på, at de gør meget ud af talentudvikling, og noget tyder da også på, at der er vægt bag ordene.

Ungdomsarbejdet har kastet noget af sig i forhold til førsteholdet samt det danske A-landshold, for FC Midtjylland kan efterhånden fremvise et imponerende cv af spillere, der har spillet i klubbens ungdomsafdeling.

Tipsbladet er i gang med at talenttjekke de 12 Superliga-klubber samt Esbjerg og Silkeborg – de 14 hold, der spiller i de bedste ungdomsturneringer i Danmark – og i det arbejde har vi sat os for at sætte et drømmehold på hver af de 14 klubber.

Du kan se alle holdene i Tipsbladet fredag. Så få købt Tipsbladet - du får det sammen med Ekstra Bladet. Og du kan også få det leveret til døren - se mere om hvordan her.

I de kommende uger vil vi på tipsbladet.dk følge op med artikler om de 14 klubber og deres hold. Og vi starter altså med de danske mestre fra FC Midtjylland.

Her er det FC Midtjyllands drømmehold, og nederst i artiklen kan du se kriterierne for holdet:

Begrundelsen for holdet:

Det er et stærkt hold, FC Midtjylland kan fremvise. Modstanderne skal stå tidligt op for at komme forbi forsvaret, hvor der var overvejelser om den sidste plads ved siden af Simon Kjær og Joachim Andersen.

Rasmus Lauritsen fra Dinamo Zagreb og Winston Reid, som aktuelt er lejesvend i Brentford, var begge i spil, men valget er faldet på klublegenden og den nuværende anfører Erik Sviatchenko.

Joachim Andersen vurderer sin tid i FCM højere end sin tid i FCK, og derfor er han valgt til dette hold, selv om han faktisk spillede lige så lang tid i ungdomsafdelingen på Frederiksberg.

Centralt på midtbanen må Mikkel Duelund mosle sammen med Frank Onyeka, så vi får plads til noget ekstra firepower. Paul Onuachu er frontløberen, og han flankeres af Pione Sisto og Sylvester Igboun.

Viktor Fischer blev skolet på FCM-akademiet, hvorfra han blev solgt til Ajax, men han bliver slået af holdet af Sisto og samles i stedet op af AGF-mandskabet.

Bemærk, at der op gennem holdet – fra Lössl i målet over Sviatchenko i forsvaret, Onyeka på midtbanen og frem til Sisto i angrebet – er en stamme af profiler, der spiller for den nuværende mesterskabskandidat i Superligaen. 

Læs med i de kommende timer, hvor vi bringer et stort interview med FC Midtjyllands administrerende direktør Claus Steinlein. Han fortæller røverhistorier om nogle af spillerne på holdet, han taler talentudvikling i FCM, og så kommer han nærmere ind på drømmen om at udvikle en Ballon d'Or-vinder.

Vi bringer også et interview med Joachim Andersen, landsholdsspiller og den dyreste dansker nogensinde, der som københavner tog til Jylland og Ikast for at blive professionel fodboldspiller.

Kriterierne for drømmeholdene er som følger:

  1. En spiller SKAL have spillet ungdomsfodbold i klubben for at være i betragtning til holdet. Om det er et halvt år eller 10 år, har ikke haft betydning for  udvælgelsen af holdet.
  2. Holdene er sat efter spillernes nuværende niveau.
  3. En spiller kan kun tilhøre én klub. Altså er Joachim Andersen f.eks. ikke på både FC Midtjylland og FC Københavns hold. I de tilfælde, hvor vi har overvejet en spiller i flere forskellige klubber, har vi skønnet, hvor han hører mest hjemme
  4. Opstillingerne er valgfrie og sat med det formål at få det bedst mulige hold

HUSK at få købt Tipsbladet fredag, hvor der også er et portræt af Norges bedste fodboldspiller nogensinde, og så er der stor optakt til den tidligere optart i 2. division med fokus på Frem. Derudover kommer Rasmus Minor Petersen med en kronik om hovedskader, efter han selv var alvorligt ramt af hovedskader i karrieren.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus