Video : Tipsbladet
Superliga

Talenttjek: Her er Lyngbys drømmehold

Tipsbladet har sat sig for at undersøge 14 danske klubbers ungdomsarbejde, og i den forbindelse har vi sat et ungdomsdrømmehold for at zoome ind på, hvor gode de 14 mandskaber reelt er. Holdet består af 11 fortsat aktive spillere, der har spillet ungdomsfodbold i den pågældende klub. Drømmeholdet følger her.

Lyngby Boldklub roder rundt i bunden af Superligaen og er et særdeles godt bud på en nedrykker.

Hvis De Kongeblå havde haft mulighed for at beholde alle de talenter, de har udklækket, ville verden have været en helt anden. Så ville Lyngby være en stensikker mesterskabsbejler og et hold, der kunne kvalificere sig til et europæisk gruppespil.

Tipsbladet er i gang med at talenttjekke de 12 Superliga-klubber samt Esbjerg og Silkeborg – de 14 hold, der spiller i de bedste ungdomsturneringer i Danmark – og i det arbejde har vi sat os for at sætte et drømmehold på hver af de 14 klubber.

Her er det Lyngby Boldklubs drømmehold, og nederst i artiklen kan du se kriterierne for holdet:

Begrundelse for holdet:
Hvis man skulle have glemt, at Lyngby er én af Danmarks absolut bedste talentfabrikker, bliver man mindet om det her. Imponerende stjerneparade, og store profiler er endda blevet fravalgt. Særligt en spiller som Christian Gytkjær banker på til holdet, men det siger naturligvis også meget om trioen i angrebet, at der end ikke er plads til en dansk A-landsholdsspiller og sidste sæsons ligatopscorer i Polen.

Offensiven kunne også være krydret med navne som Uffe Bech og Jens Odgaard, der begge har formået at skabe en karriere i udlandet efter tiden i dansk fodbold. Foruden Brian Hamalainen består mandskabet af spillere, der var i Lyngby for længe siden, men der udvikles stadig store talenter i klubben. Seneste eksempel er Maurits Kjærgaard, der i 2019 blev solgt til Red Bull Salzburg for 20 millioner kroner. Mon ikke, at han vil få en plads på holdet, hvis vi laver samme øvelse igen om fem år?

Den store stjerne på holdet spiller i RB Leipzig til dagligt, og Yussuf Poulsen noterede sig faktisk for fem Superliga-kampe for De Kongeblå inden skiftet til Tyskland i 2013.

Læs med i de kommende timer, hvor vi bringer et interview med Lyngbys talentchef Nicas Kjeldsen, der forklarer, hvorfor De Kongeblå har haft så enorm succes med at udvikle store spillere. 

Vi bringer også et dobbeltinterview med Anders Christiansen og Brian Hamalainen, der foruden at være et produkt af Lyngbys talentafdeling også er medejere af klubben den dag i dag. Førstnævnte uddyber blandt andet, hvorfor han mener, at Lyngby i en periode har sovet i timen. 

Kriterierne for drømmeholdene er som følger:

  1. En spiller SKAL have spillet ungdomsfodbold i klubben for at være i betragtning til holdet. Om det er et halvt år eller 10 år har ikke haft betydning for udvælgelsen af holdet.
  2. Holdene er sat efter spillernes nuværende niveau.
  3. En spiller kan kun tilhøre én klub. Altså er Joachim Andersen f.eks. ikke på både FC Midtjylland og FC Københavns hold. I de tilfælde, hvor vi har overvejet en spiller i flere forskellige klubber, har vi skønnet, hvor han hører mest hjemme
  4. Opstillingerne er valgfrie og sat med det formål at få det bedst mulige hold