• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Tibbling lover BIF-vennerne: Ingen vild fejring

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Simon Tibbling står over for en gensyn med sine tidligere holdkammerater i Brøndby IF, når Randers FC møder de danske mestre søndag.

Af Kenneth Jensen

I sidste sæson havde Simon Tibbling tre muligheder for at spille mod sin tidligere klub Groningen, men i alle tre kampe sad den 27-årige svensker limet fast til bænken.

For lidt spilletid hos FC Emmen – specielt i den sidste tid i Holland – var en af årsagerne til, at det kun blev til en enkelt sæson i den bedste række i Holland, efter Simon Tibbling var blevet solgt fra Brøndby IF til FC Emmen i sommeren 2020. En anden årsag var, at klubben rykkede ud af den bedste hollandske række.

Nu er den sympatiske midtbanespiller tilbage i dansk fodbold hos Randers FC, og søndag kan han gøre noget, han ikke tidligere har gjort: For med de tre bænkpladser mod Groningen i sidste sæson har Tibbling stadig til gode at komme på banen mod et af de hold, han tidligere har repræsenteret.

Det ændrer sig formentlig søndag, hvor Randers FC får besøg af Brøndby IF.

- Det er rigtigt, at det er første gang, jeg spiller mod et hold, jeg tidligere har spillet for.

- Nu er det heller ikke så længe siden, at jeg spillede i Brøndby. Det er meget længere siden, at jeg spillede i Groningen. I Brøndby kender jeg de fleste af spillerne, staben og menneskerne i klubben. Derfor bliver det helt sikkert mere specielt, end hvis jeg havde spillet mod Groningen.

- Jeg havde en virkelig god tid i Brøndby, og jeg var i klubben i tre år. Der var mange fede oplevelser – en pokalsejr, europæiske kampe, og så spillede vi mange sjove kampe med gode resultater, siger Simon Tibbling til tipsbladet.dk om det kommende møde med Brøndby.

Simon Tibblings retur til Superligaen var måske lidt overraskende efter bare en enkelt sæson i udlandet, men svenskeren kender dansk fodbold og kan lide jævnbyrdigheden i rækken og måden, der spilles fodbold på.

I Randers FC har midtbanespilleren så småt sat sig på en fast plads i startopstillingen. Han spiller aldrig fuld tid, men han er oftest med fra start. Ironisk nok tog han den plads i startopstillingen, da Mathias Greve rykkede fra Randers FC til Brøndby IF.

Greve er en af dem, Tibbling ikke kender så godt, når han søndag står over for sin tidligere arbejdsgiver, men ellers er der mange, som han har et godt forhold til.

- Jeg er virkelig gode venner med [Jens Martin ] Gammelby, og jeg er virkelig gode venner med [Mikael ] Uhre. Jeg er også gode venner med [Andreas ] Maxsø og [Simon ] Hedlund. Så der er mange, jeg har et godt forhold til og snakker meget med. Det bliver sjovt, siger Tibbling om at stå over for sine venner.

Simon Tibbling var en del af det hold, der i 2018 var meget tæt på at vinde det danske mesterskab. Klubben vandt pokalturneringen det år, og derfor var svenskeren glad, da hans tidligere arbejdsgiver i sommer vandt det første danske mesterskab i 16 år.

- Det er en klub, som fortjener mesterskaber. Da jeg skiftede væk fra Brøndby, var det jo i håbet om at få succes i Holland. Det fik jeg så ikke – sådan er det. Men jeg var da glad på Brøndbys vegne over, at klubben vandt mesterskabet. Det var fedt. Jeg under det for de mange mennesker, der er kommet der år efter år, siger Randers-spilleren.

Søndag er der dog ikke den store tvivl om, at Simon Tibbling vil gøre ondt på Brøndby-holdet, hvis han kan. Han forventer at se et BIF-hold, der er farlige i omstillingerne og som spiller hurtigt. Det bliver en lige og intens kamp, som Randers altså vil gøre alt for at vinde.

Og hvad sker der så, hvis den 27-årige midtbanespiller kommer på tavlen?

- Ha, ja, så er der jo mål til Randers, og det er jo godt for os, siger Simon Tibbling og ler, inden han slår fast.

- Det bliver ikke nogen vild målfejring, hvis det sker.

Simon Tibbling nåede 109 kampe for Brøndbys førstehold, og han stod for 10 scoringer. I Randers FC er det indtil videre blevet til 14 førsteholdskampe. Han mangler fortsat at komme på tavlen for sin nye klub.

Kronyjderne ligger nummer fire i Superligaen med 17 point efter 10 runder af Superligaen, mens Brøndby IF er nummer otte med 11 point.

Der er kampstart 18.00 i Randers søndag. 

Brøndby kommer i øvrigt forstærket til kampen i forhold til torsdagens Europa League-kamp mod Lyon - læs mere her

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020