• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Tidligere FCK-spiller: Jeg savner Parken, og jeg savner København

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Rurik Gislason er stadig forelsket i København og hans tidligere arbejdsgiver fra hovedstaden.

Af Ole Hoffskov

181 gange har Rurik Gislason optrådt i Superligaen, og det gør ham til den islænding med flest kampe i Danmarks bedste fodboldrække. Af samme årsag er det heller ikke forkert at påstå, at den 31-årige offensivspiller er et særdeles velkendt navn i dansk fodbold.

For knap et år siden blev Rurik Gislason også kendt i det meste af verden, da han var med for Island under VM. Det var ikke så meget Gislasons evner på fodboldbanen, der gjorde ham til et hit - det var snarere hans gode gener, der smeltede pigehjerter over hele kloden. 

Rurik Gislason er stadig en populær mand hos det modsatte køn på sociale medier, men rent fodboldmæssigt lever han en lidt mere tilbagetrukket tilværelse i Sandhausen, der er i fare for at rykke ud af 2. Bundesligaen. Gislason har en fortid i Viborg FF, OB og FC København, man han har aldrig lagt skjul på, at hans fodboldhjerte tilhører løverne fra hovedstaden, og det har ikke ændret sig det mindste. 

- Jeg følger stadig med i alt det gode, der sker i FCK, for det er en klub, der gør så mange ting rigtigt, og der er så god stemning omkring klubben. Jeg savner Parken, og jeg savner København. Jeg tror næsten, at jeg kommer til at bo i København, når jeg er færdig med fodbolden. Det kunne jeg rigtig godt tænke mig, siger Rurik Gislason i fredagens udgave af Tipsbladet.

Den islandske landsholdsspiller har kontrakt med Sandhausen frem til sommeren 2020, men han fastslår, at han har svært ved at se sig selv i klubben, hvis det ender med nedrykning i denne sæson. 

Det ligger dog ikke i kortene, at han skal tilbage til Danmark.

- Nej, hvis jeg skulle tilbage til Superligaen, ville det være rigtig svært for mig at spille for en anden klub end FCK. Men jeg ville gerne til USA og spille i MLS. Det kunne være spændende, lyder det fra fra Rurik Gislason.

Islændingen har i denne sæson spillet 21 kampe i 2. Bundesligaen uden at score. 

Superliga

Mere Superliga

Fokus