Video : Tipsbladet
Superliga

SL-profil koster mindst 50 mio: Mit hoved er her

FC Midtjylland har fået henvendelser på en af midtbane-profilerne, men det er først noget, parterne vil se på efter sidste runde i Superligaen.

IKAST (Tipsbladet): De første verdensmestre. Montevideo. Luis Suárez. Marcelo Bielsa som landstræner.

Der er noget power og noget fodboldhistorie over Uruguay, og når man kommer ind omkring det landshold og er relativt ung, er det noget, der bliver bemærket.

Og det er det også blevet med FC Midtjyllands Emiliano Martínez, der har haft en sæson præget af en drilsk hofteskade men nu er tilbage som bejler til stadig mere spilletid.

I sidste sæson, der ellers gik ekstremt skuffende for FCM i ligaen, fik Martínez et personligt gennembrud og gjorde det så godt i Europa, at der blev spurgt på ham, før FCM overhovedet havde vekslet en lejeaftale i Red Bull Bragantino til en permanent transfer.

Og selv om det overhovedet ikke er gået som håbet i denne sæson, var der igen ifølge Tipsbladets kilder i vinter bud både fra Mexico og Argentina og interesse fra Spanien og Frankrig.

Priserne er ikke i nærheden af de ti millioner euro, FCM mindst håbede på i sommeren sidste år, men der har været mulighed for et salg til en god skilling til FC Midtjylland oven i de cirka fem millioner euro, man betalte Red Bull i 2022/23.

Den dans kunne meget vel gentage sig til sommer, hvor Martínez er en spiller, Bielsa og trænerstaben på landsholdet følger forud for Copa América i USA.

Foto: Alamy

Alt det ved Emiliano Martínez naturligvis, men efter det lange og meget ufrivillige fravær fra start-september og den efterfølgende kamp for at spille sig ind på holdet vil midtbanespilleren ikke lade tanke vandre derhen endnu.

- Det er en stor måned, en meget vigtig måned, nu hvor vi ligger helt i toppen af tabellen, siger Emiliano Martínez til Tipsbladet.

- Det handler lige nu kun om at spille kampe, mit hoved er kun i FC Midtjylland lige nu. Og så når sæsonen og kampe en gang er spillet, så kan jeg åbne for at tænke på den del af fodboldspillet. Men lige nu er tankerne kun på FC Midtjylland, på gruppen og på at bidrage og støtte så meget som muligt. Jeg vil spille så meget som muligt og er klar på at give 100 procent for holdet.

Spilletid, og så store mængder af den som muligt, vil givetvis også booste både landsholdschancer og muligheden for, at udenlandske klubber med endnu flere midler end FC Midtjylland melder sig transfertilbud og kontrakter.

Martínez spillede 2. halvleg på Brøndby Stadion søndag, hvor FCM tabte 1-2 og dermed et vigtigt skridt i kampen om DM.

Martínez blev scoutet og hentet til Red Bulls brasilianske hold Bragantino i 2021 fra hovedstadsklubben Nacional i Uruguay.

Den mexicanske topklub Cruz Azul, der har flere spillere fra Uruguay i truppen, var blandt de interesserede klubber i vinter.

Læs mere om FC Midtjyllands transferplaner til sommer her