Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

Tipsbladets dom: Han har et voldsomt potentiale

Vi er klar med dommen fra opgøret mellem Silkeborg IF og FC København.

Silkeborg IF - FC København 1-2 (0-2) (samlet 3-2)
0-1 Robin Østrøm, selvmål (36.)
0-2 Christian Sørensen (45.)
1-2 Anders Klynge (69.)

Kampens bedste:
Silkeborg IF:
Mens Silkeborg spillede en strålende kamp i Parken i onsdag, var præstationen hjemme på Jysk Park i returkampen dårlig. En af de få, der gjorde det godt, var stortalentet Alexander Busch, som virkelig har løftet sit spil i dette efterår og ligner en stjerne. Han havde helt styr på Andreas Cornelius, vandt sine dueller i luften og kom flere gange i vejen, når det var tæt på at blive farligt foran SIF-målet. Kunne ikke gøre noget ved scoringerne og var en klippe i anden halvleg. Busch er en utrolig spændende spiller, og potentialet er voldsomt.

FC København:
FC Københavns gode præstationer stod i kø, men kampens bedste spiller var Rasmus Falk, der slog den ene strålende aflevering efter den anden i et opgør, hvor FC København var overlegen, men ikke fik den samlede sejr.

Kampens værste:
Pelle Mattsson har spillet et godt efterår og fik tilmed en enkelt stemme i kampen om Efterårets Profil i Superligaen, men mod FCK var han langt fra sit bedste. Fik tidligt et gult kort for en hård tackling, og så var han alt, alt for sløv på bolden og havde svært ved at finde holdkammerater med afleveringerne.

Kampens detalje:
Jacob Neestrup sagde inden opgøret, at det kun sker et par gange i løbet af en halvsæson, at man går på kompromis med spillet og opstillingen, men det gjorde man mod Silkeborg. Det ligende en genialitet, for FCK var klart, klart bedst og fortjente at vinde - endda stort. Man valgte at spille tungt, til duel og på dødbolde, og det fungerede strålende. 

Men til trods for det store overtag og gode spil blev man alligevel straffet på en enkelt kontramulighed. Derfor røg man ud. Operationen lykkedes, men patienten døde.