Video : Tipsbladet
Superliga

Tipsbladets dom: Han kan blive et kæmpe FCM-salg

Tipsbladet.dk zoomer ind på opgøret mellem FC Midtjylland og Silkeborg IF.

FC Midtjylland - Silkeborg IF 2-0 (2-0)

1-0 Aral Simsir (27.)
2-0 Cho Gue-sung (33.)

Kampens bedste:

FC Midtjylland:

Aral Simsir var her, der og alle vegne. Han satte festen i gang med et smukt frisparksmål og drev i flere situationer gæk med Oliver Sonne og resten af Silkeborg-forsvaret.

Der er lagt op til, at Gustav Isaksen skal blive FC Midtjylland næste store salg, men som han præsterer i øjeblikket, bliver det måske nærmere 21-årige Simsir, der skal skydes afsted for et enormt millionbeløb.

Kantspilleren har taget nogle enorme skridt i sin udvikling i sæsonens første kampe, og fortsætter det sådan, er det svært at se, hvordan Svend Graversen og co. kan undgå at sælge ham for mindre end 100 millioner kroner.

Med det sagt har Simisir naturligvis ikke præsteret på et højt niveau lige så længe som Isaksen, og han har stadig lang vej endnu. Men der er ingen tvivl om, at Thomas Thomasberg i øjeblikket må glæde sig over at have tyrkeren til rådighed.

Kristoffer Olsson, Oliver Sørensen og Armin Gigovic leverede ligeledes tre stærke præstationer.

Silkeborg IF:

Ja, hvad skal man næsten sige efter sådan et præstation? Der var ikke meget, der lykkedes for Silkeborg-spillerne, og Kent Nielsen kan næppe være tilfreds med sit mandskab.

Silkeborg-offensiven lykkedes overhovedet ikke, selvom der var optræk til et par farlige kontraangreb, og de centrale midtbanespillere havde usædvanligt svært ved at holde i bolden. FC Midtjylland havde også relativt nemt ved at spille sig til chancer, så kampens bedste SIF-mand må næsten være Nicolai Larsen.

Den rutinerede keeper kunne ikke stille noget op ved hjemmeholdets to scoringer og gjorde helt generelt, hvad han kunne for at holde gæsterne inde i opgøret.

Kampens værste:

De dårlige præstationer stod i kø for Silkeborg, så det kan være svært at udpege én. Kasper Kusk blev ofret allerede i pausen, men spillere som Pelle Matsson, Anders Klynge og Frederik Carlsen kunne sagtens have lidt samme skæbne.

Sidstnævnte har muligvis brug for at vænne sig til tempoet i Danmarks bedste fodboldrække, men det skal være meget bedre, hvis han skal blive den profil, klubben fra Søhøjlandet håber på.

Helt overordnet set var det bare mærkeligt at se et Silkeborg-hold have så svært ved at holde fast i kuglen.

For FC Midtjylland kan nævnes Gustav Isaksen, om end han langt fra spillede nogen forfærdelig kamp. Han sparkede et elendigt straffespark over mål og leverer stadig ikke den kvalitet, han viste i sidste sæson. Transferrygterne påvirker ham tydeligvis, hvilket han også selv har erkendt, og for både FC Midtjylland og Isaksen selv må man håbe, at der snart kommer en afklaring på hans situation.

Kampens detalje:

Aral Simsir viste prøver på sine formidble driblefærdigheder i flere tilfælde og bidrog altså med flere gode bud på kampens detalje. Det måske bedste bud er imidlertid hans frisparksmål til 1-0, der blev sparket hårdt over Silkeborg-muren uden chance for Nicolai Larsen i buret.

Han bliver meget spændende at følge i resten af sæsonen.