Tipsbladet zoomer ind på kampen mellem FC Midtjylland og FC Nordsjælland.

FC Midtjylland – FC Nordsjælland 2-3 (0-1)

1-3 Charles (67.)
2-3 Cho Gue-sung (82.)

Kampens bedste
FC Midtjylland
Det er godt nok svært at pege på en spiller her. Cho Gue-sung får den for at klø på og få scoret et af de mål i åbent spil, der har drillet ham. Det hjalp ham, at Charles og Juninho kom ind og skabte usikkerhed i FC Nordsjællands forsvar.

FC Nordsjælland
Han kommer ikke på coveret af FIFA eller bliver inviteret til Vild Med Dans som defensiv midtbanespiller, men for dælan, hvor er Jeppe Tverskov vigtig for FC Nordsjælland.

FC Midtjllands, indrømmet, forudsigelige angrebsspil blev så tit brudt eller godt og grundigt saboteret af Jeppe Tverskov, der også som en anden quarterback lå og styrede holdkammeraterne.

I vigtighed minder han om gode, gamle Nicolai Stokholm, der styrede FCN til et guld i 2012, og hvor bliver Tverskov savnet, når han til nytår rykker til FCN's søsterklub San Diego FC.

Kampens værste
Mads Bech Sørensen spillede egentlig en fornuftig kamp og var blandt sit holds bedste på en elendig dag, hvor intet fungerede før i de sidste minutter.

Men tværafleveringen lige til Ibrahim Osman ved FC Nordsjælland mål til 2-0 forandrede kampen, netop som FCM var ved at få fornemmelsen af, at man kunne komme ind i kampen igen og lægge et pres.

Den ellers så velspillende midtstopper ærgrede sig vildt og voldsomt, og det var der grund til, for det var en kampafgørende situation sammen med 0-3-målet to minutter senere.

Han lægger op til et mål og bygger videre på et positivt forår, men Andreas Schjelderup flirtede med et rødt kort med et hårdt frispark lige uden for feltet, et par minutter før FCN kom på 2-0.

Det skal ikke gå meget anderledes, før FC Nordsjælland havde haft 45 minutters fodbold med ti mand begyndende fra stillingen 0-1.

Kampens detalje
Da FC Nordsjælland kom foran 2-0, kunne storskærmen ikke skifte stillingen, og det var meget sigende for FC Midtjyllands dag, hvor man blev piftet fra banen ved pausefløjtet.

Defensiven kom til at fylde, men det var faktisk FC Midtjyllands offensiv, der var det mest problematiske på dagen. Det er som, FC Midtjylland trives bedst i kaos-kampe og da især med ikke at komme bagud,og FCM kunne slet ikke skabe noget i etableret spil i 1. halvleg eller for den sags skyld 2. halvleg, før man var nede 0-3.

Ja, FC Midtjylland kom tilbage i kampen med to scoringer og fik skabt en masse kaos, som de er fremragende til.

Det kaos og individualisterne vinder ofte kampene for FCM, men man har stadig en del at arbejde på i den kategori, der hedder etableret angrebsspil, og som man i langt de fleste sæsoner skal magte, hvis man vil vinde guld.

Det etablerede angrebsspil, FCM leverede mandag eftermiddag i Herning, var på et alt for ringe niveau til, at man kan tale om guld, hvis man gentager den præstation.