Tipsbladets dom: Tag jer nu sammen i VAR-vognen

FC Midtjylland - Hvidovre IF 1-0 (0-0)
1-0 Cho Gue-sung

Kampens bedste:
FC Midtjylland:
Der er en ny sherif i Herning. Islandske Sverrir Ingi Ingason tager fra både offensivt og defensivt. Specielt defensivt, hvor han er bygget til at at duellere - og i anden halvleg stoppede han eksempelvis et farligt kontraangreb. Samtidig er han ikke bange for at give sin mening til kende: Det fik dommer Mads-Kristoffer Kristoffersen også at føle, da Sverrir Ingi Ingason råbte og skreg, efter FCM blev snydt for et hjørnespark. Så måtte islændingen til en kammeratlig samtale hos Kristoffersen, men det lod til, at Ingason bare fortsatte.

Men prisen går til nyindkøbet i offensiven, Cho Gue-sung, som så spændende ud og fortjener lidt ros. Han var anonym de første 20 minutter, men så viste han sig for alvor frem. Spillede først Oliver Sørensen helt fri, og så ramte han selv overliggeren. I anden halvleg scorede han så målet til 1-0 med et godt hovedstød og var tæt på at score endnu et mål.

Hvidovre IF:
Martin Spelmann buldrer løs, som havde han aldrig forladt Superligaen, og den aggressive midtbanespiller fortjener ros for at lede et godt presspil og samtidig være god til at tage del i den offensive del af spillet.

Men prisen må og skal gå til keeper Filip Djukic. Han havde en strålende redning på et langskud fra Oliver Sørensen, og så reddede han et straffespark fra sidste sæsons Superliga-topscorer Gustav Isaksen. Det er altså klasse. Kunne ikke gøre noget ved målet.

Kampens værste:
Det er aldrig godt, når man misbruger et straffespark, og der var generelt for mange fejl af sidste sæsons Superliga-topscorer Gustav Isaksen. Alt for mange boldtab, fordi han selv ville det hele. For dårlige afslutninger. Og så tæller det jo meget ned, at han også brændte et straffespark. Det var ikke i denne kamp, at stortalentet føjede ekstra millioner til prisen - nok tværtimod.

Også Aral Simsir kunne have været bedre - han var for langsom på bolden og havde alt for mange boldberøringer.

Kampens detalje:
I første halvleg fik FCM et straffespark, da der var hånd på en bold fra Daniel Stenderup. Nuvel, det var svært at se, men måske fair nok.

I anden halvleg blev Nicolai Geertsen flået omkuld, men han fik intet straffespark, selv om han blev forhindret i at score til 1-1. Mads-Kristoffer Kristoffersen så det ikke, men det sikkerhedsnet, som VAR-vognen skal være, hjalp ikke dommerne med at få den korrekte kendelse på plads.

En katastrofe. Det var et klart og åbenlyst straffespark - Nicolai Geertsens trøje blev revet i stykker. Men nej, Mikkel Redder i VAR-vognen mente ikke, det var en klar og åbenlys fejl.

Der må vi bare sige: Det VAR en klar og åbenlys fejl. Der er straffespark i sådan en sitaution. 10 ud af 10 gange.

Og snart må vi have en åben og ærlig diskussion om VAR.

Ideen om videodommersystemet er god. Den er rigtig god. Men hvis dommerne ikke kan finde ud af at bruge systemet, ikke kan overskue det, ikke er kvalificerede nok til at have det overskud og det overblik, der kræves for at hjælpe dommerne på banen, kan vi lige så godt droppe det. For er videosystemet også præget af held og tilfældigheder, er det jo et fedt.

Fredag aften magtede Mikkel Redder, der ellers er en glimrende, glimrende dommer, ikke opgaven i VAR-vognen.

Superligaen er tilbage, og desværre er dramaet og kontroverserne omkring VAR det også.