Video : Tipsbladet
Superliga

Tøffe slår fast: De er Superligaens bedste hold

Tipsbladets fodboldkommentator Stig Tøfting kommer vidt omkring i denne artikel, hvor han udpeger Superligaens bedste hold, kigger på FC Københavns sommerplaner og åbner diskussionen omkring Jonas Lössl og Nicolai Vallys.

Superligaen er tæt som aldrig før med en enkelt spillerunde tilbage, hvor Brøndby IF, FC Midtjylland og FC København alle tre er i spil til guldet forudsat, at københavnerne vinder aftenens kamp over AGF.

Bedst ser det dog ud for Brøndby, der efter denne runde topper Superligaen på grund af en bedre målscorer end FC Midtjylland. FC København kan komme et point efter, hvis de sejrer over AGF.

Brøndby IF er dermed i pole position til at nappe sit andet danmarksmesterskab på tre år. Også hos Tipsbladets fodboldkommentator, Stig Tøfting, er Brøndby IF favorit, mens de ifølge ham vil være den fortjente vinder.

- Spillemæssigt har de da været det bedste hold set over hele sæsonen, indtil de lige fik det der break i et par kampe i foråret. De havde ret beset kun en enkelt sejr i seks kampe - de vinder over Midtjylland, spiller uafgjort mod Silkeborg, AGF og Nordsjælland og taber til Midtjylland og FCK. Inden da havde de 18 kampe uden at tabe. Vi plejer at sige, at tabellen aldrig lyver, så man kan ikke sige, at det hold, der ligger nummer et efter 32 kampe, ikke har fortjent det.

Ifølge Stig Tøfting skal FC København i så fald være mest skuffede, og det er da også dem, han taler mest om, når snakken falder på, hvem af Brøndby IF, FCM og FCK, der skal ud og gøre mest på sommerens transfervindue for at hente guld i den kommende sæson.

- (Scott) McKenna er vel ikke en, man ikke kan erstatte. Der er ingen tvivl om, at der hele tiden har været et issue omkring skader, og derfor skal man finde noget nyt i midterforsvaret. Den snak har altid været der, men jeg tænker ikke, det er der, de har tabt mesterskabet.

- (Peter) Ankersen har de jo sagt farvel til. Det kan da godt være, de beholder ham, men hvis ikke de gør det, så tænker jeg, at de godt kan finde en erstatning for ham. McKenna har ikke sparket røv, hvis du spørger mig. Så er der ikke flere kontrakter, der udløber, før sommeren 2025. Så er der spørgsmålene omkring Boile og Khocholava. Kommer de tilbage? Det må de finde ud af, men det kan da ikke være det største problem for FCK at finde en forsvarsspiller.

Foto: Alamy

Lössl-Vallys-gate
I jagten på det danske mesterskab har FC Midtjylland i de seneste to spillerunder startet med Martin Fraisl, mens deres normale førstemålmand Jonas Lössl har været på bænken.

Før kampen mod FC København fortalte Thomas Thomasberg til Viaplay, at Jonas Lössl selv meldte fra, da han ikke følte sig fuldstændig klar til at starte. Den beslutning modtager stor ros fra Stig Tøfting.

- Jeg synes da, det er helt fantastisk, at vi har med en målmand at gøre, der ikke føler sig 100 procent klar, og så siger det til træneren. Indtil det modsatte er bevist, stoler jeg på det, folk siger. Jeg stoler også på dig, indtil jeg finder ud af, at du lyver:

- Jeg stoler på det, Thomasberg siger, indtil det modsatte er bevist, og hvis det sker, må man jo bare sige, at man så ikke kan regne med ham mere. Men Thomasberg siger, at han har truffet beslutningen om ikke at lade ham stå, fordi han ikke er 100 procent klar. Og så stoler han åbenbart ikke nok på (Oscar) Hedvall til at være reservemålmand, hvis nu Fraisl skulle blive skadet. 

Foto: Alamy

De fleste fodboldtrænere vil selvsagt gerne have deres bedste spillere på banen, og af den grund måtte Nicolai Vallys også blive længere tid på kunstgræsset i Silkeborg, end han selv ønskede på grund af smerter i anklerne.

- Hvis der er fare for, du får en muskelskade, så er du færdig for resten af denne sæson. Du er jo ikke nødvendigvis ude i den resterende del af sæsonen med en ankelskade. Det ved alle os der har prøvet at spille fodbold. Du bøvler hele tiden med et eller andet som fodboldspiller, og så gælder det bare om at have mest ondt det sted, som ikke betyder noget. Med hensyn til ankler kan jeg sige personligt, at jeg tapede min ankler op. Jeg ved ikke, om Vallys gør det, men hvis du vrikker rundt og er tapet op, så er der ikke lige så stor risiko for, at det går helt galt.

Stig Tøfting kunne dog godt tænke sig nogle lægefaglige udtalelser omkring Nicolai Vallys, inden han dykker ned i situationen. Han vil til gengæld gerne tale om Daniel Wass, for med ham ved han, at det nogen gange handler om hans fysiske begrænsninger mod kampenes afslutning.

- Når nogen kritiserer og siger: "hvorfor fanden kan Wass ikke spille en hel kamp?" Jamen, de spillere er jo monitoreret og har pulsmålere på. Klubberne ser dem træne hver dag og ved, hvad der er med dem. Og vil man risikere, at en spiller får en muskelskade i de sidste 10 minutter for så at være ude resten af sæsonen? Der er vi nødt til bare at stole på, at de gør deres ting, fordi de har informationer, som vi andre ikke har.

- Det er så nemt at sidde udefra og sige: "hvorfor skal Wass ikke spille 90 minutter? Hvorfor skal han tages ud, når der er spillet 80, og så indkasserer Brøndby et mål før tid, det var ikke sket, hvis Wass var inde?" Nej, men det kan da godt være, det var sket, hvis Wass var inde. Så havde de samme mennesker sagt: "hvorfor tager de ikke Wass ud? Han ser jo træt ud?" Vi finder hele tiden hullerne i osten.

Foto: Alamy

Stig Tøfting ønsker dog ikke at finde et hul omkring Jonas Lössls bænkplads.

- Der må vi formode, at det er blevet overvejet, om det er det samme med Lössl. Der er så bare en træner i Thomasberg, der har sagt i to kampe i træk, at det er hans vurdering: "jeg vil ikke have en målmand, der ikke er 100 procent klar." Det vil han jo ikke, fordi han måske ser Fraisl hver dag til træning, som han ikke er nervøs for at sætte ind. Det er vi nødt til at acceptere.

Rundens top:
- Man kan ikke sige så meget andet end Brøndby som rundens top, når de kommer tilbage på førstepladsen. Vejle skal også nævnes, da det i hvert fald har været det rigtige tidspunkt, at de vandt fire kampe i streg på og nu har sikret sig overlevelse.

Rundens flop:
- Jeg synes, at Viborg er rundes flop. Det var da en total nedsmeltning, de fik der. De fører 1-0 med seks minutter igen og taber med to.