Video : Tipsbladet
Superliga

I centrum for skørt Tøffe-væddemål: Går efter alt

Anosike Ementa tager det med et smil, at Tipsbladets kommentator Stig Tøfting og Tipsbladets Viborg-fan fra Fanklubben har væddet om, hvorvidt han bliver Superliga-topscorer eller ej.

VIBORG (Tipsbladet): Der er stadig potentiale for forbedring hos 21-årige Anosike Ementa, der de fleste kampe starter som spydspids i den 4-3-3, Viborg FF og cheftræner Jakob Poulsen praktiserer.

Men syv ligascoringer i sæsonen er ganske hæderligt for angriberen, der før skiftet til Viborg sidste sommer fik på puklen i AaB for bogstavelig talt aldrig at score.

Tipsbladets kommentator, eks-landsholdsspilleren og udlandsproffen Stig Tøfting, har været noget skeptisk omkring Ementas spil og evner som regelmæssig målscorer, og for nylig væddede han på opfordring fra Viborg-fanen Peter Birch, der medvirker i Tipsbladets fanprojekt Fanklubben, 500 kroner mod, at Anosike Ementa kan blive topscorer i denne sæson.

Anosike Ementa aner ikke, om han kan blive topscorer, og den unge angriber har stor respekt for kollegerne og konkurrenterne på angrebspladsen i Superligaen.

Men flere mål tror Ementa absolut, han er god for, og han rækker ud efter så mange scoringer som muligt både i de kommende uger og igen i næste sæson.

- Jeg jagter da at score så mange mål som muligt. Så må vi se, hvor langt det rækker. Men jeg går da efter alt, jeg kan, siger Anosike Ementa til Tipsbladet.

Angriberen er vant til at blive diskuteret og være i fokus, og han har haft en række gode kampe i sæsonen og får ros af både kollegerne på banen og trænere og ledere i Viborg FF for sin udvikling.

Selv føler angriberen også, at han er blevet bedre, som sæsonen er skredet frem.

- Jeg synes, det er fedt. Jeg synes, det er sjovt at spille. Og selvfølgelig gør det det endnu sjovere, at man også spiller nogle gode kampe og får lavet nogle mål og assister og kan sætte sine medspillere op, siger Anosike Ementa.

Cho Gue-sung i FC Midtjylland er etter på topscorerlisten før 24. spillerunde med 11 mål, mens Alexander Lind (SIF) og Nicolai Vallys (Brøndby IF) er på ni hver.

Patrick Mortensen, Andri Gudjohnsen, Ohi Omoijuanfo, Marcus Ingvartsen og Don Deedson Louicius samt Mathias Kvistgaarden er på otte, mens fire spillere, inklusiv Ementa, er på syv.