• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Victor Risager

Tom van Weert var tæt på portugisisk storklub før AaB-skifte

Foto: Jan ChristensenGetty Images

Den 30-årige hollænder var tæt på at havne Sporting CP i sommeren 2018, hvor han i stedet skiftede til AaB.

Af Victor Risager

Tom van Weert skiftede FC Groningen ud med AaB i sommeren 2018, men hvis tingene var gået en lille smule anderledes, var hollænderen måske havnet i Sporting CP. Det afslører den nuværende AaB-angriber over for De Hekken.

I 2017/18-sæsonen havde Tom van Weert scorede 12 mål på 31 kampe for FC Groningen i den bedste hollandske række, og det havde altså vakt Sportings interesse. Interessen var også særdeles konkret, men i sidste ende faldt handlen sammen.

Angriberen selv ved staidg ikke helt hvorfor.

- Det er faktisk stadig et mysterium, hvad det skete. Det skete meget hurtigt og uventet, men de var også meget konkrete. Det var så alvorligt, at jeg var på den vej, men det var bare et stort rod i den klub. Tilskuerne havde lige brudt ind på træningsanlægget og havde angrebet spillerne. Præsidenten havde noget at gøre med det, så han blev kritiseret.

- Min agent og jeg ved stadig ikke, hvorfor mit skifte ikke blev gennemført. Men i de lande er det lidt mere politisk inden for klubber. De havde også lige fået en ny træner (Sinisa Mihajlovic, red.), og han kunne ikke lide min ankomst. Ti dage senere blev træneren fyret igen. Virkelig en bizar historie, haha, siger Tom van Weert.

Selv var han ellers helt klar til at tage til den portugisiske storklub, der i tidernes løb har vundet 18 portugisiske mesterskaber.

- Da jeg hørte, at Sporting var interesseret, tænkte jeg: man får kun denne chance én gang, og jeg var helt klar. Hvor er den kontrakt? Skriv under. Det var meget tæt på, men også langt væk. I sidste ende var Aalborg mindre eksotisk end Lissabon, men det var også en fantastisk mulighed, slutter han.

I AaB har den 30-årige angriber hidtil scoret 21 mål på 55 kampe. Han kan score sit 22. mål torsdag aften, når nordjyderne tager imod FC København i Mesterskabsspillet af Superligaen. 

Læs også:AGF-topscorer om sølvkamp: Tror ikke FCK gør rent bord

Læs også:Optakt: AaB - FC København

-----
Se alt det bedste fodbold fra de største ligaer med YouTV - Intro-tilbud

Superliga

Mere Superliga

Fokus