• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Torsten Kjems Hansen

Topklubber i Superligaen jagter spillere: Champions League lokker

Foto: Getty Images

De sidste dage af transfervinduet vil formentlig sende flere topklubber i Superligaen på jagt efter forstærkninger - alt i mens der bliver holdt på profilerne.

Af Torsten Kjems Hansen

Transfervinduet er på vej ind i de sidste dage efter nogle uger, hvor aktivitetsniveauet sammenlignet med tidligere år har været ekstremt lavt. Corona-usikkerhed og manglende indtjening presser både store og små klubber rundt om i Europa på pengepungen og sætter en stopper for mange større spillerhandler.

Bølgerne fra de største ligaer smitter direkte af på den danske Superliga-klub, hvor aktiviteten også ligger milevidt fra tiden før Corona.

- I januar-vinduet 2020 skete der en del, og der blev omsat og solgt spillere for et pænt tocifret millionbeløb, hvilket betød at flere klubber havde mod til at hente spillere til.

Til sammenligning er der langt mere stille nu og før den sidste uge af transfervinduet, ligger vi i år på kun 20-25 procent af det beløb, som spillere blev handlet for i 2020. Så det er hele volumen og de enkelte handler, der falder i værdi og størrelse.

- Derfor forventer jeg ikke mange store salg fra de danske klubber i de sidste dage. De vil hellere vente til sommer for at få en bedre pris for deres spillere, siger Tipsbladets chefredaktør, Troels Bager Thøgersen.

Men til trods for der generelt pressede marked, kan flere klubber i toppen af Superligaen meget vel kaste sig ud flere handler i de kommende dage frem mod transfervinduets lukning mandag 1. februar.  

- Der er adskillige klubber inden for få point i toppen af ligaen. Og så er der ikke mindst en plads i Champions League-knockout for den danske mester, hvor der altså blot er to kampe for at komme i Champions League. For sølvvinderne er der også en Champions League-kvalifikations-tur i udsigt. Og selv om det er en svær vej, er det altså virkelig attraktivt at slutte i toppen af Superligaen i denne sæson.

- Når det er så kompakt i toppen, vil mange føle, at man er tæt på. Kommer FC Midtjylland lidt skævt i gang og ikke præsterer lige så godt som forventet - så er det et meget åbent felt.

- Derfor tror jeg ikke, at eksempelvis AGF, FCM, FCK og Brøndby har stor lyst til at skille sig af med deres bedste spillere inden forårssæsonen.

- Hvorfor ikke hellere gå efter guldet og Champions League og så vente med at sælge spillerne til sommer, hvor både pris og løn kan være mere attraktivt. Så selv om klubberne er pressede på økonomien, så vil jeg ikke udelukke, at flere klubber vil gå efter yderligere forstærkninger i de kommende dage, siger Troels Bager Thøgersen.

At chefredaktøren har set rigtigt, skinner igennem med de seneste dages aktivitet i Superliga-toppen, hvor AGF har hentet forsvarsjernet Bubacarr Sanneh hjem på en lejeaftale fra Anderlecht og styrket offensien med Manchester City-talentet Daniel Arzani.

FC København har tirsdag også styrket holdet med den tidligere AGF-darling Mustapha Bundu, der er hentet ind på en lejekontrakt - også fra belgiske Anderlecht.

Tipsbladet dækker transfervinduet helt tæt frem til lukketid kl 23.59.59 mandag 1. februar - og allerede dagen efter skydes Superligaen i gang.

Det er netop afsløret, at der venter helt nye tiltag i Superlige-forårssæsonen - læs mere her 

Se hele videoen med Troels Bager Thøgersen øverst

-----
Se alt det bedste fodbold fra de største ligaer med YouTV - Intro-tilbud

Superliga

Mere Superliga

Fokus