• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Tråde til Superligaen: Hvem er Vejles nye investor?

Tråde til Superligaen: Hvem er Vejles nye investor?

Aktiemajoriteten i Vejle Boldklub er blevet købt af moldover Andrei Zolotko. Han er godt kendt i miljøet og i dansk fodbold.

Af Kenneth Jensen

Vejle Boldklub, en af de store traditionsklubber i dansk fodbold, går en spændende tid i møde, hvor klubben skal finde en ny træner og nye spillere til truppen. Det vigtigste er dog fundet i form af penge. Det er sket, efter Andrei Zolotko fra Moldova har købt aktiemajoriteten i VB Alliancen A/S - selskabet bag Vejle Boldklub.

Men hvem er denne Andrei Zolotko?

Læs også: Vejle Boldklub solgt til moldover

Tipsbladet.dk har kigget nærmere på pengemanden fra Moldova, der allerede er aktiv i fodboldmiljøet. Vi ved fra Vejle Amts Folkeblad, at han er fra Moldova, og at han er 30 år.

Men Andrei Zolotko er faktisk slet ikke så ubekendt i dansk fodbold. Tværtimod.

Han er nemlig en mand, der har repræsenteret flere spillere med tilknytning til Superligaen. Bare under et andet 'navn'. Han har også en stor tilknytning til det russiske marked.

Andrei Zolotko er nemlig også agent og går under navnet Andrew Zolotko. Eller Andrew Zolotco, som det også staves flere steder. Tipsbladet.dk har fået dette bekræftet.

Han fik blandt andet Marcos Urena til FC Midtjylland fra Krasnodar, og han fik Izunna Uzochukwu til Amkar Perm qua sit virke som 'transferkonsulent' for HPM Sport. Han har også arbejdet for spillere som Baba Collins, George Florescu.

Izunna Uzochukwu har siden fået sin bror Victor Izunna som agent, mens tipsbladet.dk ikke ved, om Urena fortsat er repræsenteret af Zolotko.

Martin Dubravka fra Esbjerg fB er repræsenteret af HPM Sport, hvor Zolotko har fungeret som 'transferkonsulent', men her har det været agent Michal Holescak, der har udtalt sig om Dubravka.

Tipsbladet.dk har forsøgt at få en kommentar fra Andrei Zolotko, men han er ikke vendt tilbage på henvendelsen. Blandt andet vil vi gerne spørge Zolotko, om han fortsat kan arbejde som agent, når han sidder med aktiemajoriteten i Vejle Boldklub og er en del af bestyrelsen.

Herunder er et bevis på, at Zolotko også har arbejdet som agent - dette billede er, fra da Urena skiftede til FC Midtjylland.

Superliga

Mere Superliga

Fokus