• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Transferopdatering fra FCK: Bryan Oviedo er ikke aktuel

Ståle Solbakken giver en opdatering på FC Københavns transferplaner. De danske mestre håber at kunne præsentere en ny midtbanespiller, inden Champions League-kvalifikationen går i gang.

Af Ole Hoffskov

FC København afventer i øjeblikket status på, hvordan målmandskabalen til den kommende sæson går op.

Jesse Joronen er et varmt emne i Serie A-klubben Brescia, mens den tidligere Randers-keeper Karl-Johan Johnsson er kørt i stilling som afløser, men ifølge Ståle Solbakken har der ikke været udvikling i den sag siden i fredags. 

Læs også: Solbakken afviser snarligt målmandskøb: Jeg har ikke hørt noget siden fredag

På de resterende pladser sker der ikke så meget nu og her.

De svenske mestre fra AIK har bekræftet, at man har et godt øje til forsvarsspilleren Sotiriois Papagiannopoulos, men de to hovedstadsklubber er ikke tæt på at indgå en aftale, der sender midtstopperen hjem til Sverige.

- Vi har ingen tilbud på ”Sotte” lige nu. Som situationen er nu, er det status quo på stopperpladsen. Vi forhandler ikke med andre klubber om en stopper. Hverken ud eller ind, siger Ståle Solbakken.

Sotiriois Papagiannopoulos havde ikke nogen stor første sæson i FC København og var tredjevalget efter Denis Vavro og Andreas Bjelland, men FCK-bossen kan ikke forstå, hvis svensk-grækeren efterspørger mere spilletid.

- Nej, egentlig ikke. Det handler om to ting. Det var hans første sæson, og han skulle have lavet færre fejl. Når ”Sotte” har været god, har han været god, men han har lavet for mange fejl i afgørende situationer. Det bliver ofte minimeret i anden sæson, når man bliver vant til tempoet og systemet, men konkurrencen er den samme. Han træner godt og virker klar, lyder det fra Solbakken.

Ankersen får ikke en rolle
Det mest sikre slag i FC København denne sommer er Peter Ankersen, der har fået lovning på, at han kommer afsted. Løverne har også allerede linet Guillermo Varela og Karlo Bartolec op som afløsere, mens Mads Roerslev er vendt tilbage fra et lejeophold i Vendsyssel.

Ankersen er stadig på ferie, og det er ikke sikkert, han kommer til at træne med i FCK igen.

- Jeg tror bare, det er et spørgsmål om tid. Han kan godt træne med os, men han får jo ikke nogen rolle. Vi har tre højre backs, siger Ståle Solbakken.

Han fastslår, at en transfer nærmest udelukkende beror på Peter Ankersen selv.

- Det handler jo også om de krav, han stiller, og hvor kræsen han er. Han har fået en gunstig løsning, så han skal nok komme af sted, siger nordmanden.

Bryan Oviedo er ikke et tema
Transfertid er som bekendt også rygtetid, og én af de spillere, der flere gange har været sat i forbindelse med FC København, er venstre backen Bryan Oviedo, der tidligere har huseret i den hvide trøje med stor succes.

Nu er han i Sunderland, men skal formentlig væk i løbet af sommeren. Det bliver dog ikke til FC København.

- Han er ikke et tema, fastslår Ståle Solbakken.

Det er til gengæld et stort tema at hente en ny central midtbanespiller, fordi William Kvist er stoppet karrieren, og Robert Mudrazija er langtidsskadet. Ståle Solbakken håber at have en ny mand på plads, inden FCK tager hul på Champions League-kvalifikationen.

- Vi kigger fortsat efter en midtbanespiller, men det er ikke tæt på. Vi har forskellige emner, og vi håber at få det ordnet i løbet af en til tre uger, lyder det.

Ståle Solbakken fortæller desuden, at der ikke har været henvendelser på Robert Skov og Denis Vavro, og at de begge virker motiverede for at spille for FC København. 

Superliga

Optakt: AGF - Silkeborg IF

AGF har tidligere haft en tendens til at sætte hold, der er dårligt kørende, i gang. Men gentager det sig søndag efte...

Mere Superliga

Fokus