• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Mikkel Fuhr Nielsen

Transferplanen: Går FCM på rov, er der rød alarm

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Skal der købes spillere, og skal der sælges? Tipsbladet.dk analyserer løbende frem mod transferdeadline i august de 12 Superliga-klubbers transferplaner. Her sættes fokus på Randers FC.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Randers FC har sagt farvel til flere store profiler, som man har forsøgt at afløse med etablerede spillere fra Skandinavien.

Det ligner et stærkt transfervindue, hvor man gerne vil forsøge at undgå flere profilafgange. Særligt på målmandsposten, hvor Patrik Carlgren er brandvarm, og på cheftrænerposten, hvor Thomas Thomasberg spøger i FC Midtjylland.

Vi sætter frem mod transferdeadline i august fokus på alle 12 Superliga-holds transferbehov – denne gang er fokus på Randers FC.

Sommerens tilgange:
Edgar Babayan (Vejle Boldklub)
Sabil Osman Hansen (B.93)
Adam Andersson (Rosenborg BK, lejeaftale)
Daniel Høegh (FC Midtjylland)
Mustapha Isah (HB Football Academy)
Mikkel Mejlstrup Pedersen (Hobro IK)

Sommerens afgange:
Simon Piesinger (Wolfsberger AC)
Vincent Onovo (Ujpest FC)
Vito Hammershøy-Mistrati (Cluj)
Alexander Simmelhack (FC København)
Laurs Skjellerup (Hobro IK)
Simon Tibbling (Sarpsborg)
Jonas Dakir (FC Helsingør)
Joel Kabongo (Karrierestop)

Kommende kontraktudløb:
Jesper Lauridsen (30. juni 2023)
Mikkel Brund (30. juni 2023)
Adam Andersson (30. juni 2023 - lejeaftale slutter)
Jakob Ankersen (30. juni 2023)
Tosin Kehinde (30. juni 2023)
Nicolai Brock-Madsen (30. juni 2023)

Her kan der sælges:
Tosin Kehinde går ind i sit sidste kontraktår, og det er efterhånden ikke nogen hemmelighed, at Randers FC ønsker at sende ham afsted, hvis det rette tilbud kommer. Det har mange gange været fremme, at der er interesse for ham, men indtil videre er han fortsat Randers-spiller.

Så er der hans nigerianske landsmand helt i front Stephen Odey, som Randers FC gjorde klogt i at sikre sig en permanent aftale med. Han har dog ikke vist sig at være pengene værd på det seneste, hvor formen har været dalende, og det samme har interessen fra udlandet. Det er nok usandsynligt, at han bliver solgt denne sommer, men han vil fremadrettet være et stort salgsemne, når først han begynder at score mål igen.

Det måske største salgsemne lige nu er Patrik Carlgren. Han er startet sæsonen helt forrygende, og er vel sagtens en af Superligaens bedste målmænd lige nu. Han er blevet 30 i år, hvilket taler imod et stort skifte til udlandet, men der bør alligevel ikke være tvivl om, at han er i tårnhøj kurs.

Det samme er Bundgaard-brødrene og særligt Filip Bundgaard, der har et fantastisk drev med bolden. Han er fortsat ung og har godt af en sæson mere i Randers FC, hvor han får mulighed for at spille mange minutter og vise sig frem. Men hvis større adresser allerede nu ser et stort udviklingspotentiale i Filip Bundgaard, så bliver han svær at holde fast på.

Et andet stort salgsemne, som også ser ud til at tage en sæson mere i Randers FC, er Lasse Berg Johnsen. Nordmanden har to år tilbage af sin kontrakt, og der er blevet hvisket i krogene om interesse fra FCK. Selv har han afvist et skifte til en anden dansk klub, da han gerne vil fortsætte sin udvikling i Randers. Derfor ligner det en ny sæson i Kronjylland for pasningsmaskinen, men de kan ikke holde på ham for altid.

Så er der selvfølgelig hele snakken om Thomas Thomasberg. Tidligere på året var rygterne omkring et skifte til AaB ret konkrete. Det sammen kan ikke siges at være tilfældet denne gang med FC Midtjylland. Midtjyderne mangler en ny cheftræner, og det er indtil videre kun spekulationer og bud fra fodboldeksperter, der sender ham til MCH Arena. Gør FC Midtjylland alvor af situationen, og køber Thomasberg fri, så er der rød alarm på direktionsgangene i Randers.

Her kan der købes:
Randers FC er en klub, der lige nu må reagere på, hvad der sker af udgående transfers. Mister man eksempelvis Carlgren, så skal der hentes en ny førstemålmand, da man blot har Alexander Nybo i truppen.

På målmandsposten kan man godt overveje, at hente en ny reservekeeper ind, såfremt Randers holder fast i Patrik Carlgren. Også i forsvaret er man tyndt besat, men med Jesper Lauridsen som gardering til Simon Graves, Hugo Andersson og Daniel Høegh, så er Søren Pedersen og co. måske allerede tilfredse.

Tosin Kehinde vil man gerne sende afsted, så ham hentes der næppe en erstatning for, men situationen er den samme med Lasse Berg Johnsen og Stephen Odey, som den er med Carlgren. Sælges en af dem, så må det forventes, at Randers FC skal på markedet igen.

Nøglepersoner:
Søren Pedersen, sportsdirektør
Thomas Thomasberg, cheftræner
Rasmus Berthelsen, assistenttræner

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.