Video : Tipsbladet
Superliga

Transferplanen: Skal FCK-stjerne sælges nu?

Skal der købes spillere? skal der sælges? Tipsbladet analyserer løbende frem mod transferdeadline de 12 Superliga-klubbers transferplaner. Her har vi fokus på FC København.

FC København gik glip af guldet i den forgangne sæson, og nu står "løverne" foran en sommer med stor udskiftning. Der er allerede blevet skiftet ud på sportsdirektørposten, hvor Sune Smith-Nielsen har afløst Peter Christiansen. 

Men også i truppen kommer nok en del udskiftninger.

Her ser Tipsbladet nærmere på, hvor FC København kan købe og sælge. 

Sommerens tilgange:
Paul Mukairu (retur fra leje)
Nathan Trott (West Ham)
Munashe Garananga (KV Mechelen)

Sommerens afgange:
Peter Ankersen (FC Nordsjælland)
Kamil Grabara (Wolfsburg)
Isak Bergmann Johannesson (Fortuna Düsseldorf)
Scott McKenna (lejeaftale retur)
Daniel Haarbo (kontraktudløb)
Mamoudou Karamoko (Ujpest, lejeaftale)

Kommende kontraktudløb:
Emil Højlund (31. december 2024)
Oscar Højlund (31. december 2024)
Nicolai Boilesen (30. juni 2025)
Khouma Babacar (30. juni 2025)
Kevin Diks (30. juni 2025)

Her kan der sælges:
Flere profiler er allerede smuttet i form af Kamil Grabara og Peter Ankersen, ligesom Scott McKennas lejeaftale er udløbet, men det vil nok være urealistisk at tro, at de bliver sommerens eneste profilerede afgange.

Christian Sørensen kan sagtens ryge videre denne sommer efter to år hos “løverne”, hvor han aldrig for alvor har bidt sig fast og er havnet bag blandt andre Elias Jelert og Birger Meling i køen om spilletid. Særligt AGF har været nævnt som en mulig destination.

Og det bringer os så også til Elias Jelert, for han er et bud på et stort salg denne sommer. Han har dog flere år tilbage af sin aftale og kan sagtens tage en sæson til i hovedstaden.

Mere spændende er det, om det er nu, at Denis Vavro skal skydes af? Han har været et par sæsoner i FCK og har netop overstået en fornem slutrunde, som "løverne" måske kan nyde godt af. Det er slet ikke sikkert, at han er i FCK i efteråret.  

Denis Vavro. Foto: Alamy

En anden profileret mand, der kan være på affyringsrampen, er Diogo Goncalves. Portugiserens rolle blev reduceret markant i foråret, og det skal ikke udelukkes, at han kan skifte.

Stjernefrø som Orri Oskarsson og Elias Achouri kunne også meget vel have interesse fra udenlandske klubber, og Tipsbladet har afsløret, at der er tikket et kæmpe bud fra Girona ind på den islandske angriber, men mon ikke at planen er, at de bliver i København?

Slutteligt er der et par andre spillere, som ganske enkelt ikke har en fremtid i FCK. Det er folk som Paul Mukairu og Khouma Babacar, der også er blevet hjemme fra træningslejr for at afsøge deres muligheder. FCK vil af med dem, men opgaven bliver at finde nye klubber til dem. 

Her kan der købes:
Med signingen af Nathan Trott og Munashe Garananga i hus og den mexicanske højre back Rodrigo Huescas på vej må en enkelt position stå højt på FC Københavns ønskeliste: Venstre back!

En ny backup til venstre back skal nok ind, hvis Christian Sørensen bliver solgt, mens FCK efter sigende henter Rodrigo Huescas som ny højre back. 

Den centrale midtbane kan også meget vel for brug for noget mere bredde efter Tipsbladets afsløring om, at Oscar Højlund bliver solgt til Bundesliga-klubben Eintracht Frankfurt. 

Ellers afhænger aktiviteten meget af, hvem der sælges. Hvis der for eksempel kommer et enormt bud på Elias Achouri, som FCK ikke kan sige nej til, skal der nok en ny kantspiller ind, og det gør sig selvsagt gældende med en række profiler.

Nøglepersoner
Sune Smith-Nielsen, sportsdirektør
Jacob Neestrup, cheftræner
Daniel Rommedahl, Director of Football Operations and International Affairs