Video : Tipsbladet
Superliga

Transfertjek: Brøndby-dreng kan overgå Lindstrøm

SERIE: Resultaterne har ikke været forrygende i Brøndby siden guldfesten i maj, men der er gods nok i truppen til, at man igen i 2022 kan tjene kassen på spillersalg.

Der blev solgt spillere for et rekordbeløb i Superligaen i sommeren 2021.

Over en halv milliard kroner var der i alt i transfers for solgte spillere fra den bedste række, og nogle af de største navne som Kamaldeen Sulemana, Frank Onyeka og Jesper Lindstrøm gør allerede en god figur i deres nye klubber i Frankrig, England og Tyskland.

Men dermed er Superligaen ikke tømt for salgsemner.

Brøndby IF valgte i sommer at holde på et par af de spillere, man ellers sagtens kunne have solgt, da man allerede havde sagt farvel til adskillige spillere på fri transfer.

Men i 2022 kommer der gang i butikken igen, og ud over de fem spillere, vi her ser nærmere på, er både helt unge spillere og folk midt i 20'erne i færd med at positionere sig, så de med et godt forår pludselig kan blive varme på transfermarkedet.

Og det flotte salg af Jesper Lindstrøm til Frankfurt for 52 millioner kroner?

Det kan man, med en portion held, godt overgå i 2022, hvis ellers alt flasker sig.

Morten Frendrup
Danmark
20 år
Defensiv/Central midtbane
Prisniveau:
30-70 millioner kroner

Han er måske ikke lige så iøjnefaldende i Brøndby, som Jesper Lindstrøm var det i sidste sæson, men derfor kan Frendrup stadig vise sig at få en lige så glorværdig karriere som 'Jobbe', der er begyndt fint i den stærke topklub Eintracht Frankfurt.

Frendrup passer sine opgaver til punkt og prikke, han scorer også mål, nu hvor der er lidt bedre plads, og han har ikke ret længe tilbage i Brøndby, som det går for tiden.

Er det så 2022? Ja, hvis kontrakten ikke bliver forlænget til efter nuværende udløbsdato 30. juni 2023, så er det nok senest til sommer, man siger farvel.

Bedste salgsargument
Der er ikke megen tvivl om Frendrups evner, og han har prøvet meget med Brøndby det seneste halvandet år.

Mikael Uhre
Danmark
27 år
Angriber
Prisniveau:
5-15 millioner kroner

Hov, hvorfor skriver tipsbladet.dk, at Uhre kan købes så billigt?

Det har længe irriteret mange Brøndby-fans, at Mohamed Daramy kunne sælges for et beløb, der kan ende omkring 100 millioner kroner, og at FC Midtjylland scorer over 50 millioner kroner for folk som Alexander Sørloth og Anders Dreyer, når prissætningen på Uhre konsekvent har været så lav.

Uhre er blevet en rigtig god Superliga-angriber, men han er 27 år, kontrakten udløber 31. december 2022, og det, hvad end man kan lide det eller ej, to ting, der lægger en voldsom dæmper på prisen.

Der kommer sjældent mange penge på bordet for Superliga-spillere over 23-24 år, og Uhres sene gennembrud er ikke noget, der driver prisen i vejret, tværtimod.

Det dufter mest af et salg til januar, så Brøndby stadig kan få en nogenlunde pris for deres dygtige forward, og så får vi at se, om nogen kan lokkes helt op på et par millioner euro.

Bedste salgsargument
Scorer mål, hurtig og er selvopofrende. Det er lutter gode referencer, en kommende udenlandsk køber kan indhente på Brøndby-angriberen.

Anis Ben Slimane
Danmark/Tunesien
20 år
Central midtbane
Prisniveau
: 5-25 millioner kroner

Vi er stadig et stykke vej fra et salg, men omvendt puster Brøndbys gode resultater og landsholdspladsen til interessen, hvis vi lige ser en sammenhængende, god halvsæson fra den lovende midtbanespiller.

Værktøjerne og topniveauet vil der være mange, der er interesserede i, og den interesse kan så veksles til konkrete tilbud allerede til sommer, hvis Slimane spiller godt og stabilt fra nu af.

Bedste salgsargument
Man kan bare se, at Slimane på en god dag kan spille med i højt tempo mod kvalitetsmodstandere. Det topniveau lokker.

Andreas Maxsø
Danmark
27 år
Midtstopper
Prisniveau:
8-12 millioner kroner

Nok en gang vil prisen undre og irritere, men da transfervinduet lukkede i september i Danmark, faldt Maxsøs frikøbsklausul til halvanden million euro.

Vi tvivler lidt på, at der står en absolut topklub eller hold i Europas Top 5 klar, men i niveauet under kan Maxsø sagtens finde et godt fodboldhold, der betaler en bedre løn, end man kan få i Superligaen.

Det skulle allerede have været i sommer med et skifte til Rostov, en habil russisk klub, og mon ikke en klub på tilsvarende niveau melder sig til januar eller til sommer.

Bedste salgsargument
Klog, pasningsstærk leder og DM-vinder. Maxsø skal helt klart til udlandet igen.

Simon Hedlund
Sverige
28 år
Angriber
Prisniveau:
5-10 millioner kroner

Han scorer nok for få mål til, at nogen for alvor vil betale mange penge, men Hedlund er virkelig sprunget ud som stærk holdspiller.

Det vil være morderligt irriterende at miste ham samtidig med Mikael Uhre, så det er svært at forestille sig en transfer før til sommer.

Til den tid kan det til gengæld give fornuftig mening med et salg, hvis ellers 'CV' har en god afløser linet op, for hvis man kan tale om fortjent i fodbold, vil et Hedlund-skifte til udlandet og en større kontrakt være det.

Bedste salgsargument
Den rette træner og sportsdirektør kan se, hvor megen gavn Simon Hedlund gør for de 10 holdkammerater.