Video : Tipsbladet
Superliga

Trecifret million-investering på vej i Parken

Der venter nu en dyr opgradering af FC Københavns hjemmebane, ligesom træningsanlægget, 10'eren, kan se frem til et ansigtsløft.

På det seneste har der været fokus på Parken og dens fremtid, og nu bliver der lagt op til en stor opgradering af stadionet samt FC Københavns træningsanlæg. Det kommer på baggrund af Parkens rekordoverskud på 430,5 millioner kroner før skat.

Det oplyser FCK-direktør Jacob Lauesen på klubbens hjemmmeside.

- Det flotte regnskab giver os mulighed for at sætte nye tiltag i gang. Vi har allerede investeret et større millionbeløb i en ny plæne og fornyede VIP-faciliteter, og nu lægger vi et trecifret millionbeløb oveni, som blandt andet skal gå til en opdatering og udvikling af faciliteterne i Parken, fx boder og toiletter, fortæller Lauesen.

Det bliver desuden forklaret, at der er nogle dele af investeringerne, som vil være synlige, mens andre ikke vil være det. 

- Det løbende vedligehold skal prioriteres, men vi har også en ambition om hele tiden at løfte og forbedre fanoplevelsen i Parken, og det er en prioritet, at fansene også skal mærke de her investeringer, siger FCK-direktøren.

Det er dog ikke det hele. FCK træningsanlæg på Frederiksberg, 10'eren, kan også se frem til fornyelser med en tredje ny bane. Derudover er der sat gang i en proces, hvor man skal afdække omfanget for en opgradering af ejendommen og de øvrige faciliteter på Jens Jessens Vej 10.

FCK-sportsdirektør Peter Christiansen slår i den forbindelse fast, at de ser på, hvordan leve op til de standarder, som man ser ude i Europa.

- Træningsanlægget er et uhyre vigtigt element i vores kontinuerlige udvikling, og derfor kigger vi nu på tre forskellige scenarier, der skal kvalificeres yderligere, før vi kan træffe en beslutning, siger Christiansen og fortsætter:

- Vi føler helt naturligt en stor tilknytning til Frederiksberg, hvor dansk fodbold for alvor tog sin begyndelse. Vi hører til i disse historiske omgivelser, som har givet så meget til dansk fodbold gennem tiden, og KB er en essentiel del af F.C. Københavns historie, vores nutid og vores fremtid, lyder det fra 'PC'.

Der peges samtidig på, at investeringerne i Parken sker uafhængigt af de meldinger, der er kommet om en mulighed for forlængelse af hjemfaldspligten af Parken.