• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Trods nedlukning: AGF laver stort overskud for andet år i streg

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Selskabet bag AGF kom ud af seneste regnskabsår med et plus på knap 12 millioner kroner, selv om omsætningen faldt markant som følge af coronavirussens hærgen.

Af Anders Dehn

Selv om AGF gik glip af mange millioner på grund af coronanedlukningen i foråret, formåede selskabet bag klubben at lave endnu et overskud. Denne gang var det endda større end året før.

AGF A/S kunne notere sig 11,97 millioner i plus. Den samlede omsætning faldt ellers med otte millioner, blandt andet fordi AGF indkasserede billet-, entré- og tv-indtægter, der var seks millioner lavere end de foregående år.

Læs også:Ung AGF'er fik sit første møde med Randers: Der er meget hype om kampen

Alligevel steg klubbens overskud, og det kan den især takke sponsorerne og Jens Stage for. Dels steg sponsorindtægterne med ni millioner kroner, dels nævner AGF selv transferindtægter med henvisning til "fondsbørsmeddelelse nr. 6/2019". Den omtaler salget af Stage til FC København.

Administrerende direktør Jacob Nielsen glæder sig over overskuddet.

- Trods de vanskelige vilkår, som COVID-19 medførte i anden halvdel af regnskabsåret, er vi lykkedes med at bygge videre på den positive udvikling, koncernen de senere år har gennemgået, og vi har i sæsonen slået en lang række rekorder, når det kommer til tilskuere, transfer, merchandisesalg, tv-seere og sponsoromsætning.

Læs også:Superliga powerranking: Derfor bliver Brøndby overhalet af FC Midtjylland

- Det har betydet, at vi for andet år i træk kommer vi ud med et tocifret millionoverskud, og både sportsligt og kommercielt gælder det nu om, at vi får lagt flere lag på vores forretning og tager nye skridt i den retning, vi har udstukket, siger han.

- Vi har stadigvæk lang vej at gå, før vi kan sige, at vi er en etableret del af toppen af dansk fodbold og blandt de bedste fodboldklubber i Skandinavien, men det seneste år har for alvor vist de synergieffekter, som sportslig succes giver – og med byen og hele regionen i ryggen skal vi fortsætte med at arbejde hårdt for at jagte alle de små og store sejre, der bringer os tættere på vores mål.

AGF regner med, at regnskabsåret 2020/21 kaster et nyt overskud, mellem 15 og 30 millioner kroner, af sig. Det er dog forbundet med en vis usikkerhed, fordi klubben ikke ved, hvor hårdt de fortsatte coronarestriktioner rammer.

Læs også:Rundens Hold i Superligaen - 2. spillerunde

Læs også:Karantæner - hvem er ude?

Læs også:Randers-boss om topscorer: Skal gøre som Lewandowski og Wilczek

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020